:

Vad är Google Universal Analytics?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Google Universal Analytics?
  2. Vad är en egendom i Google Analytics?
  3. Vad kan man göra med Google Analytics?
  4. Varför ska man använda Google Analytics?
  5. Hur kommer jag igång med Google Analytics?
  6. Är Google Analytics lagligt?

Vad är Google Universal Analytics?

Google Analytics är det mest använda analysverktyget för webb- och apptrafik. Med Google Analytics 4 (GA4) görs ett rejält omtag vad gäller både utseende och funktionalitet. Det har gått några månader sedan Google lanserade sin senaste version av Google Analytics – GA4.

Vad är en egendom i Google Analytics?

En egendom innehåller Google Analytics-rapporter och data för din webbplats och/eller app. Vilka rapporter och vilket användargränssnitt du ser beror på vilken typ av egendom du har valt att se för tillfället. En Universal Analytics-egendom har till exempel andra rapporter än en Google Analytics 4-egendom.

Vad kan man göra med Google Analytics?

Google Analytics är ett verktyg från Google som ni använder på er webbplats för att spåra vad besökare gör på den. I Google Analytics presenteras den insamlade datan i form av rapporter för att ni ska kunna analysera vad besökare gör på webbplatsen.

Varför ska man använda Google Analytics?

Med Google Analytics kan man mäta statistik, trafik och hur besökaren på hemsidan beter sig. Man kan få mycket värdefull information som t. ex. hur besökaren landade på just er hemsida, vilken enhet man använt eller vilken målgrupp era besökare är.

Hur kommer jag igång med Google Analytics?

Komma igång med Analytics

  1. Skapa ett Analytics-konto. Besök google.com/analytics. Skapa ett konto genom att klicka på Kom igång i dag. Om du redan har ett Google Analytics-konto kan du klicka på Logga in på Analytics.
  2. Konfigurera Analytics på din webbplats och/eller i din app.

Är Google Analytics lagligt?

Det blir inte olagligt att använda sig av Google Analytics än så länge trots den österrikiska dataskyddsmyndigheten anser att användande av Google Analytics strider mot kraven i GDPR. Liknande beslut kan ske i Sverige inom snar framtid.