:

Vad hände med Netscape?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad hände med Netscape?
 2. När kom Netscape?
 3. När försvinner Internet Explorer?
 4. Vad var den första webbläsaren?
 5. Vad hette den första webbläsaren?
 6. Vad ersätter Explorer?
 7. Var hittar jag webbläsaren?
 8. Vilka webbläsare används i Sverige?
 9. Finns Explorer kvar?

Vad hände med Netscape?

Netscape Navigator, webbläsaren som styrde världen i början av 1990-talet, undergav sig ett sorgligt slut när Internet Explorer började ta tapparna i webbläsarvärlden. Marc Andreessen, James H. Clark grundade Netscape Navigator 1994 och dess popularitet växte vida och brett.

När kom Netscape?

Den första versionen av deras webbläsare heter Mosaic Netscape 0.9 och lanseras den 13 oktober 1994.

När försvinner Internet Explorer?

Med början Internet Explorer 11-skrivbordsapplikationen stöds inte längre i vissa versioner av Windows 10*. Kunder uppmuntras att flytta till Microsoft Edge, som ger stöd för äldre och moderna webbplatser och appar.

Vad var den första webbläsaren?

1993 Mosaic, Netscape, Explorer och Chrome – med webbläsare blir det kul att surfa

 • Fröet till internet som det fungerar idag sås redan på 70-talet med ARPANET i USA. ...
 • Mosaic blir jättepopulär eftersom det är den första webbläsaren som riktar sig till vanliga surfare och inte forskare och datatekniker.

Vad hette den första webbläsaren?

Den brittiske forskaren Tim Berners-Lee (f. 1955) vid CERN-laboratoriet i Genève, kombinerade då internet med idéer om så kallad hypertext. Berners-Lee skapade den första webbläsaren och webbredigeraren, WorldWideWeb, och kunde 1991 publicera den första webbsidan.

Vad ersätter Explorer?

Microsoft övergav Explorer redan 2015 då de publicerade operativsystemet Windows 10. I stället för att man fick Explorer med operativsystemet fick man med deras nya webbläsare Edge.

Var hittar jag webbläsaren?

De mest vanliga webbläsarna idag är Internet Explorer, Edge, FireFox, Safari och Chrome. Om du klickar in dig på någon av följande länkar: https://www.whatismybrowser.com/ eller https://www.whatsmybrowser.org/ får du reda på vilken webbläsare du använder samt vilken version du har installerad.

Vilka webbläsare används i Sverige?

Browsersverige

 • Chrome.
 • Safari.
 • Safari iOS.
 • Samsung Internet.
 • Internet Explorer.
 • Edge.

Finns Explorer kvar?

Ja, Internet Explorer 11 är den sista huvudversionen av Internet Explorer. Internet Explorer 11-skrivbordsapplikationen kommer att sluta sitt stöd för vissa operativsystem från och med den . Kunder uppmanas att flytta till Microsoft Edge med Internet Explorer (IE)-läge.