:

Hur smörja Dörrgångjärn?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur smörja Dörrgångjärn?
  2. Hur monterar man Ikeas gångjärn?
  3. Hur smörjer man gnisslande dörr?
  4. Hur smörjer man ett dörrlås?
  5. Hur använder man en Gångjärnsriktare?

Hur smörja Dörrgångjärn?

Smörjning För smörjning av gångjärn ska vattenfritt mineralsmörjfett eller syntetiskt smörjfett användas. Olja ska inte användas annat än i de fall då fett absolut inte låter sig appliceras. Det är viktigt att rätt fett används, eftersom yttrycken i framförallt tappbärande gångjärn kan bli mycket höga.

Hur monterar man Ikeas gångjärn?

Montera nya gångjärn Istället för skruvar består gångjärnet av en stor rund platta som förs in i hålen på luckorna. Väl på plats viker du ner låset för att fästa gångjärnet. Du behöver däremot skruva fast den andra delen i stommarna. Ta sedan luckan och klicka fast gångjärnsdelarna i varandra.

Hur smörjer man gnisslande dörr?

Det finns ett antal matoljor som kan användas, såsom kokosolja, rapsolja och olivolja, för att smörja gångjärnen. Om din dörr svänger relativt lätt men fortfarande har en tendens att gnissla, är denna metod effektiv för att bli av med gnissel. Även om matoljor kan fungera, är de som magneter för smuts och damm.

Hur smörjer man ett dörrlås?

Använd endast teflonbaserad spray eller olja avsedd för smörjning av lås. Använd ALDRIG fett eller universalspray som till exempel 5-56 eller WD-40. Hänglås av typen tillhållarlås med spärrbrickor - t ex ABLOY PL-serien - får ALDRIG smörjas i nyckelhålet. Smörj endast där låsbygeln går in i låset.

Hur använder man en Gångjärnsriktare?

För att helt rikta upp dörren använder vi en gångjärnsriktare. Gångjärnsriktaren sätts på det övre gångjärnet och snickaren pressar riktaren in mot dörren. Sedan vänder han på riktaren och sätter fast den på den under delen av gångjärnet. Nu drar snickaren mot sig i stället för mot dörren.