:

Hur länge håller sprayfärg?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge håller sprayfärg?
  2. Hur förvara sprayfärg?
  3. Hur länge håller en sprayburk?
  4. Har färg bäst före datum?
  5. Hur långt efter kan man Klarlacka?

Hur länge håller sprayfärg?

Ofta håller färg, förutsatt att den stått frostfritt och att det inte kommit ner bakterier eller luft ned i burk , flertalet år utan problem. Viktigt att röra om färgen mycket noga , den kan dela på sig om den står länge. Gärna med målarvisp.

Hur förvara sprayfärg?

Färgen håller längre om den förvaras i jämn temperatur utan direkt solljus och i en frostfri miljö. Ett garage eller utehus fungerar perfekt eller förvara den i ett mörkt skåp i huset om du är orolig för väder och vind.

Hur länge håller en sprayburk?

Ta en titt i vår FAQ för mer matnyttig sprayinfo! En sprayburk på 400ml brukar räcka till ca 1-1.5 kvadratmeter.

Har färg bäst före datum?

Oöppnad färg håller i minst två år - givet att förvaringen är korrekt. Ett enkelt sätt att avgöra kvaliteten på färg är att öppna locket. Gammal färg luktar riktigt illa. Är den dessutom grynig så finns ytterligare en indikation på att bäst-före-datumet passerats.

Hur långt efter kan man Klarlacka?

När man väl bestämt sig för att lacka så måste man vara beredd med klarlacken eftersom den bör läggas så snart som möjligt efter baslacken. Om man har box så kan det ske efter 15-20 min men om det är en garagelokal med lite dålig värme kan det handla om betydligt längre tid.