:

Hur tar man bort stuckatur?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man bort stuckatur?
  2. Var spika taklist?
  3. Vad är upp och ner på en taklist?
  4. Hur spikar man taklister?
  5. Hur sätter man upp Hålkälslist?
  6. Hur mycket täcker en taklist?
  7. Hur sätter man fast en taklist?

Hur tar man bort stuckatur?

När man pressar mot tak/vägg, kommer förmodligen en del klister att rinna ut. Använd en våt trasa för att få bort det genom att torka längs med stuckaturen. När man gör så här, kommer en stor del av klistret att försvinna in under stuckaturen.

Var spika taklist?

Lister spikas med listspik eller dyckert – alternativt med listskruv. Spikning/skruvning ska inte spräcka listerna. Det ska därför göras minst 150 mm från kapände och gärna med spik som fått spetsen stukad eller avnypt och med förborrning och försänkning när det gäller skruv.

Vad är upp och ner på en taklist?

Den del som skulle sitta neråt vänds alltså uppåt och den del som ska sitta mot taket nedåt i sågen. Listen ska dock vinklas som om den satt mellan tak och vägg för att snittet ska bli rätt.

Hur spikar man taklister?

Spika listverk som är bredare än 5 centimeter i båda kanter och med högst 60 centimeter spikavstånd. Det rekommenderas att längden på spiken är tre gånger tjockleken på listen. På spikpistol rekommenderar vi 50 millimeter. Om du väljer att spika en vit list kan du med fördel välja en vit spik.

Hur sätter man upp Hålkälslist?

Börja med att lägga listen upp och ned i sågen. Delen som ska sitta i anslutning till taket ska ligga mot sågbordet som på första bilden (taksidan är här markerad med "a", väggsidan är markerad med "b"). Listen ska hållas i den position som den ska monteras.

Hur mycket täcker en taklist?

Hålkäl

HålkälTäckerArtikel
15x66 mm50 mm1105
15x95 mm65 mm1107
15x120 mm80 mm1109
20x145 mm100 mm1110

Hur sätter man fast en taklist?

Tänk bara på att klossen ska vara tillräckligt stor så taklisten kan monteras mot hörnklossen. Att Gera passar också alla varianter, men du behöver tänka på lite olika saker beroende på typen av taklist. Baksidan på en profilerad taklist ser ut på liknande sätt som en hålkälslist. De monteras därför på samma sätt.