:

Kan man ha långklänning till mörk kostym?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ha långklänning till mörk kostym?
  2. Kan man ha Beige klänning på bröllop?
  3. Vad gäller vid klädkod mörk kostym?
  4. Vad räknas som långklänning?
  5. Kan man ha svartvitt på bröllop?

Kan man ha långklänning till mörk kostym?

När du ska välja kläder till klädkod mörk kostym kvinna gäller traditionellt en klänning eller kjol med matchande överdel. Helst ska kjolen inte vara kortare än till knät men inte lika lång som en långklänning vilken går nästan ända ner till marken.

Kan man ha Beige klänning på bröllop?

Men har bruden en vit klänning så är vitt enligt tradition reserverat för just bruden. Andra ljusa färger som champagne, rosa och beige i så ljus ton att de kan upplevas som vitt kan vara bra att undvika till de mest formella bröllopen och om bruden själv bär vitt.

Vad gäller vid klädkod mörk kostym?

Mörk kostym kan bäras under hela dagen och är en väldigt vanlig klädkod i Sverige. Männen ska bära en mörkblå, svart eller mörkgrå kostym. En kostym utan mönster anses finare men diskreta mönster är tillåtna. Skjortan ska vara vit och man kan med fördel bära väst.

Vad räknas som långklänning?

Men ska du gissa är “Kostym” vanligtvis klädkoden Kavaj i tolkningen valfri färg. Men, med tanke på långklänningen har de valt en formell klädsel för henne och en informell för honom. Då får man gissa att “Kavaj” här avser mörk kostym och för henne mörk kostymklänning i ankellängd.

Kan man ha svartvitt på bröllop?

Med andra ord är det helt okej att som gäst klä sig i svarta kläder till ett bröllop. Däremot kanske man kan tänka på att använda ett färggrant skärp eller en sjal som bryter av det helt svarta.