:

Kan man få SU i Tyskland?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man få SU i Tyskland?
  2. Hvilke uddannelser kræver tysk?
  3. Hvor mange universiteter er der i Tyskland?
  4. Er det gratis at studere i udlandet?
  5. Er der andre lande der får SU?
  6. Er tysk på A svært?
  7. Hvordan er det tyske skolesystem?
  8. Hvilken titel har en universitetsuddannelse i Tyskland?
  9. Hvor meget koster det at studere i udlandet?

Kan man få SU i Tyskland?

Studerer du i Tyskland, kan du i princippet modtage dansk SU. SU-styrelsen i København har udgivet en folder som specielt giver svar på spørgsmål fra studerende, der planlægger at studere i udlandet.

Hvilke uddannelser kræver tysk?

Obligatorisk fag på en eller flere eux-uddannelser På en række erhvervsuddannelser med eux skal du have et andet fremmedsprog på C-niveau. Fx tysk. En eux-uddannelse er en erhvervsuddannelse med gymnasiale niveauer, der kan give dig adgang til videregående uddannelse på samme måde som en gymnasial uddannelse.

Hvor mange universiteter er der i Tyskland?

Tyskland har omkring 400 universiteter og professionsuddannelser af høj kvalitet, der byder på et rigt og spændende studieliv.

Er det gratis at studere i udlandet?

Danmark har indgået en samarbejdsaftale med de øvrige nordiske lande om videregående uddannelse. Aftalen betyder, at du som dansk statsborger frit kan søge om optagelse på en videregående uddannelse i et andet land i Norden. Uddannelserne er gratis, og du kan tage din SU med.

Er der andre lande der får SU?

I ti europæiske lande er det gratis at tage en videregående uddannelse, mens andre lande tager op til 11.000 euro om året i studieafgifter. Det fortæller en ny EU-rapport, der sammenligner uddannelsesafgifter og økonomisk støtte til studerende på tværs af 33 europæiske lande.

Er tysk på A svært?

Tysk er svært at lære, og flere og flere unge tyskere lærer engelsk, som de, ligesom danske unge, meget gerne vil have lejlighed til at benytte sig af. Så hvorfor bruge tid på at lære den svære grammatik, når vi alligevel ender med at tale engelsk med hinanden?

Hvordan er det tyske skolesystem?

Skolepligten begynder det år et barn fylder seks år, og varer fra ni til tolv år. De første fire eller seks år (afhængig af delstaten) går eleven i grundskole (Grundschule). Dette niveau kaldes Primarstufe. Efter grundskolen er det tre hovedløb eleven kan tage: Hauptschule, Realschule og Gymnasium.

Hvilken titel har en universitetsuddannelse i Tyskland?

Habilitation (nylatin) er at gøre sig skikket eller berettiget til noget specielt med hensyn til akademiske rettigheder, især ret til at holde forelæsninger ved et universitet. Det er i Frankrig og Tyskland (samt flere tysk-inspirerede europæiske lande) den højeste akademiske grad.

Hvor meget koster det at studere i udlandet?

pr. semester og dit undervisningsgebyr kun ligger på 42.000 kr, så får du kun 42.000 i udlandsstipendium. Udlandsstipendiet betales med de penge, din danske uddannelsesinstitution skulle have haft for at have dig gående. Beløbet, du kan få, afhænger af, hvilke fag du læser i udlandet.