:

Hur använder man en smart tv?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man en smart tv?
  2. Kan man streama till Smart TV?
  3. Måste man ha wifi för smart TV?
  4. Vad behövs för att koppla in smart TV?
  5. Vad krävs för smart-tv?

Hur använder man en smart tv?

Fler och fler köper Smart-TV De är i själva verket en kombinerad dator och tv samtidigt, eller om du så vill en tv med internet. Genom att koppla tv:n till internet är det möjligt att se vanliga program samtidigt som du gör andra saker som till exempel kollar dina mejl, surfar på nätet eller streamar film och musik.

Kan man streama till Smart TV?

Chromecast. Med en Chromecast kopplad till din tv kan du starta ett program direkt från SVT Play på din iPhone, iPad, Android eller dator. Läs mer om SVT Play och Chromecast här.

Måste man ha wifi för smart TV?

Nej, man kopplar tv:n direkt till sin router eller switch – alltså sin nätverksväxel, som är kopplad mot internet. De flesta smart-tv-apparater stödjer dock något som heter DLNA, som gör att du kan skapa ett mediebibliotek där du kan lägga bilder, musik eller videoklipp från din dator som du vill titta på i tv:n.

Vad behövs för att koppla in smart TV?

Allt du behöver för att koppla upp din smart tv-apparat mot internet är en router alternativt en nätverkskabel. En trådlös uppkoppling bör ses som det mest flexibla alternativet, men den bästa och mest stabila uppkopplingen får du dock om du väljer att ansluta din tv med en nätverkskabel.

Vad krävs för smart-tv?

* En internetanslutning och prenumeration för innehållstjänster krävs. En Smart TV visar och skrollar genom möjligt innehåll från streamingtjänster. Innehållet visas i kategorier efter vad man kan titta på, nyheter och rekommenderade videor för att visa hur en användare snabbt kan söka och hitta önskat innehåll.