:

Vad kan påverka träningsresultat?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan påverka träningsresultat?
  2. Vad händer i hjärnan när man rör på sig?
  3. Varför ger inte träningen resultat?
  4. Vad händer i musklerna när du tränar styrketräning?
  5. Vad gör rörelse för kroppen?

Vad kan påverka träningsresultat?

4 faktorer som påverkar dina träningsresultat

  • Träningen. Du har nog listat ut själv att den bästa träningen är den som faktiskt blir av. ...
  • Vilan (mellan passen) Det är under vilan som du faktiskt bygger upp dina muskler och “reparerar” de förslitningar som träningen skapat. ...
  • Kosten. ...
  • Sömnen.

Vad händer i hjärnan när man rör på sig?

Rörelse hjälper hjärnceller att bildas Ända fram till 1990-talet trodde man att inga nya celler kunde bildas i hjärnan. Genom djurförsök, nya avbildningsmetoder av nervsystemet med bland annat magnetkamera och erfarenheter från patientfall vet vi nu att hjärnan förändras ständigt. Hjärnan är plastisk eller formbar.

Varför ger inte träningen resultat?

För att se resultat av träningen behöver kroppen få rätt sorts bränsle. Vilken kost du ska äta beror bland annat på vad du har för syfte med träningen och hur hårt du tränar. En generell regel är dock att äta rikligt med protein eftersom det är musklernas byggstenar, men alla näringsämnen fyller sin funktion.

Vad händer i musklerna när du tränar styrketräning?

Väldigt förenklat går det till så här: När du tränar en muskel hårt kan den nå “gränsen” för vad den kan klara av. När muskeln gör det gottgör kroppen för detta genom att bilda mer protein i muskelfibrerna. Proteinerna bygger i sin tur upp filamenten, vilket är det som muskelfibrer består av.

Vad gör rörelse för kroppen?

Motion ger dig bättre rörlighet och balans, du blir mindre stressad och sover bättre, samtidigt som du motverkar övervikt, höga blodfetter och högt blodsocker. Även hjärnan påverkas positivt av träning, genom bättre minne och koncentrationsförmåga.