:

Kan man måla på Laserat trä?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man måla på Laserat trä?
  2. Kan man måla på lasyr?
  3. Kan man måla över Täcklasyr?
  4. Kan man måla akrylat på lasyr?
  5. Hur målar man över lasyr?

Kan man måla på Laserat trä?

Underhållet av en laserad yta bör sättas in på ett tidigare stadium än för täckande färgskikt. En laserad yta kan i framtiden, om så önskas, övermålas med en täckande färg. På senare tid har färgtillverkare introducerat lasyrfärger med förhöjd pigmenthalt – så kallade täcklasyrer.

Kan man måla på lasyr?

SVAR: Man ska inte måla en fasad behandlad med lasyr, innan lasyren hunnit laka ur. Det kan ta 8-10 år. Om du ser att lasyren är urlakad förarbetar du fasaden som vanligt. Slamfärg stryker du på ohyvlat virke.

Kan man måla över Täcklasyr?

Om er fasad sedan tidigare är målad med en täcklasyr eller annat täckfärgssystem så kan ni fritt välja kulör och önskas en ljus faluröd kulör så är detta absolut möjligt. Är er fasad målad med en transparent Fasadlasyr går det vanligtvis och ofta bra att byta till ett av de täckande målning systemen.

Kan man måla akrylat på lasyr?

När det gäller alkydfärger går de att måla över med annan alkyd och linolja. Men helst inte över en akrylat. Att måla med lasyr eller täcklasyr på annan färgtyp är meningslöst.

Hur målar man över lasyr?

En gammal lasyr tappar över tid sin vidhäftning mot underlaget. Vi rekomederar därför att slipa bort så mycket av den som möjligt för att undvika att den i framtiden ställer till problem. Grundmåla sedan hela ytan 1-2 gånger med Panelgrund.