:

Vad kan jag använda istället för koriander?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan jag använda istället för koriander?
  2. Vad kan jag använda istället för Lagerblad?
  3. Var kan man köpa Korianderfrön?
  4. Varför har man lagerblad?
  5. Vad liknar körvel?
  6. Vad har körvel för smak?
  7. Vad är Korianderpulver?

Vad kan jag använda istället för koriander?

Det finns massor av örter att byta ut koriandern mot, men allra enklast är bladpersilja. Den har en behaglig färg och smak och finns lättillgänglig. Experimentera även med mynta, salvia och givetvis basilika, så är jag säker på att du inte kommer att sakna koriandern.

Vad kan jag använda istället för Lagerblad?

Ersätt med: Andra kryddor t. ex. kryddpepparkorn, vitpeppar, svartpeppar.

Var kan man köpa Korianderfrön?

Köp Koriander Frön EKO 50g hos Rawfoodshop.se.

Varför har man lagerblad?

Lagerbladen har en härligt kryddig doft och smak och passar bra till både kokt och grillat kött och fisk. Släng i ett blad när du kokar ris, bönor och linser, eller använd lagerblad som smaksättare i marinader och gammaldags gryträtter samt i soppor och patéer. Du kan till och med använda lagerblad för att krydda sylt!

Vad liknar körvel?

Spansk körvel är en flerårig hög växt som blir ca 1,5 m hög. Dess blad påminner om ormbunksblad och den blommar tidigt på våren med vita blommor som sitter i stora glesa flockar. Körveln både luktar och smakar lätt av lakrits.

Vad har körvel för smak?

Körveln både luktar och smakar lätt av lakrits. Den smakar även sött och kan ersätta en del socker om den kokas med sura bär. Körvel passar bra till exempelvis såser, soppor och stuvningar. Den kan även användas som brännvinskrydda.

Vad är Korianderpulver?

DIVERSE ANVÄNDNING: Korianderpulver är perfekt för att raffinera rätter och kryddblandningar. I synnerhet används koriander i curry, olika chutneys, dips och olika indiska rätter. SÄRSKILD FÖRPACKNING: Den återförslutningsbara påsen säkerställer att koriander bevaras och dess arom.