:

Vad kan man använda istället för kummin?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan man använda istället för kummin?
 2. Kan smaka kummin?
 3. Varför heter det spiskummin?
 4. Hur använder man kummin?
 5. Är kummin en?
 6. Är kummin nyttigt?
 7. När skördar man kummin?

Vad kan man använda istället för kummin?

Liknande ingredienser

 • Fänkål.
 • Anis.
 • Brödkryddor.
 • Pomeransskal.

Kan smaka kummin?

Smak: Karaktäristisk frisk, lite dillig och lätt bitter ton. Alternativ vara: Kan ibland ersättas med kardemumma t. ex. i bröd.

Varför heter det spiskummin?

De flesta av oss känner till spiskummin (Cuminum Cyminum) som en krydda med söt lukt och en bitter, jordaktig smak. Kryddan kommer från spiskumminplantans frö, vilken huvudsakligen odlas i Indien, Mellanöstern och Kina.

Hur använder man kummin?

Mest använt är kummin som krydda i bröd och kex. Mjölksyrebakterier trivs tillsammans med kummin, vilket medfört att den är en naturlig ingrediens i surkål. Passar i övrigt till mustiga grytor, kålsoppa, rödkål, stuvningar och bl.

Är kummin en?

Kummin (Carum carvi), även kallad brödkummin, är en flerårig växt inom familjen flockblommiga växter. Falcaria carvifolia C.A.Mey.

Är kummin nyttigt?

Kummin har en kramplösande effekt i mage och tarm och kan därigenom minska problem med orolig mage, uppblåst mage och väderspänningar. Örten har också en bakteriedödande effekt, vilket är anledningen till varför kumminolja ibland ingår i produkter som munvatten och tandkräm.

När skördar man kummin?

Dan Kjällberg odlar kummin i Övermark i Närpes. Han berättar att kummin är en flerårig växt som inte ger någon skörd första året. I mitten av augusti borde årets skörd vara klar.