:

Vad kan jag använda istället för kummin?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan jag använda istället för kummin?
 2. Vad finns i garam masala?
 3. Vad använder man garam masala till?
 4. Vad kan man använda kummin till?
 5. Hur mala hel kummin?
 6. Vart kan man köpa Garam Masala?
 7. Vad är skillnaden på kummin och spiskummin?

Vad kan jag använda istället för kummin?

Liknande ingredienser

 • Fänkål.
 • Anis.
 • Brödkryddor.
 • Pomeransskal.

Vad finns i garam masala?

Ofta är de baserade på spiskummin och koriander i kombination med söta kryddor som exempelvis kanel. Kockens Garam Masala består av: kardemumma, muskotnöt, svartpeppar, kryddnejlika, kanel och spiskummin. Garam Masala passar bra till grönsaks-, fisk-, kyckling-, kött- och orientaliska rätter.

Vad använder man garam masala till?

Garam Masala är en poppis, mediumstark, indisk kryddblandning med bland annat kardemumma, kryddnejlika och kanel. Santa Maria Garam Masala används med fördel till en vegetarisk rätt med halloumi, kikärter, spenat och grädde, men går givetvis lika bra till kyckling eller annat kött.

Vad kan man använda kummin till?

När kummin används som krydda benämns ofta delfrukten som ”frö”. Kummin passar bra i bröd, kakor och kex och även i korvar, kötträtter och surkål. Den används också för smaksättning av kryddat brännvin. Kummin ska inte förväxlas med spiskummin som har en helt annan smak.

Hur mala hel kummin?

Kryddpepparkorn är också en ingrediens som är svår att ha i en kvarn, då kornen ofta är för stora för att kunna malas ner ordentligt. Använd därför hellre en mortel till dessa ingredienser.

Vart kan man köpa Garam Masala?

Garam Masala 33g Santa Maria | Handla online från din lokala ICA-butik.

Vad är skillnaden på kummin och spiskummin?

Kummin och spiskummin är nära släkt (och båda är släkt med fänkål) men smak och användningsområden skiljer sig åt. Att de ofta förväxlas i recept kan bero på att spiskummin heter ”cumin” på både engelska och franska och ”comino” på spanska.