:

Kan man bli besatt av en person?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man bli besatt av en person?
  2. Hur får man någon att bli besatt?
  3. Kan man bli beroende av en annan människa?
  4. Hur känns obesvarad kärlek?
  5. Vad ska man göra om man är beroende av någon?

Kan man bli besatt av en person?

De flesta kan uppleva en mild form av besatthet om en relation tagit slut på den andra partens initiativ. Vi känner oss sårade och svikna – något som är helt naturligt. Det första tecknet på besatthet är när tankarna ständigt kretsar kring den här personen – vad gör han/hon just nu?

Hur får man någon att bli besatt?

1. Var miljöintresserad. Enligt en amerikansk studie från 2014 uppfattas människor som handlar miljövänliga och ekologiska varor mer attraktiva som livspartners. Är du däremot ute efter en kortare relation ska du shoppa lyxvaror.

Kan man bli beroende av en annan människa?

Man kan bli beroende av människor, lika mycket som vi kan bli beroende av alkohol eller droger, säger Margaret Paul, relationsexpert till Cosmopolitan. Hon förklarar att man kan få sin självkänsla körd i botten genom att lägga över ansvaret för ditt mående på någon annan person.

Hur känns obesvarad kärlek?

Det kan göra ont att vara olyckligt kär. Du kan till exempel känna dig osäker, ledsen eller få svårt att sova eller äta. Det kan vara svårt att tänka på något annat än personen du är kär i. Många har varit med om olycklig kärlek, och det är okej för alla att vara ledsna då.

Vad ska man göra om man är beroende av någon?

Be om stöd från andra Därför är det jättebra att få stöd från andra personer som kan peppa dig. Berätta hur du mår och hur du har det för någon du litar på. Till exempel en kompis, en förälder, en släktning eller en lärare. Du ska alltid ta din oro på allvar, du förtjänar att få hjälp och att må bra.