:

Hur anmäler man spam?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur anmäler man spam?
 2. Hur anmäler man telefonförsäljare?
 3. Vad menas med konsumentombudsmannen?
 4. Vad händer när man rapporterar skräppost?
 5. Vad kan konsumentombudsmannen hjälpa till med?
 6. Varför hamnar mina mail i skräpposten?

Hur anmäler man spam?

Anmäl spam till Konsumentverket Reklam som du inte har sagt ja till att få brukar kallas för skräppost eller spam. Om du får spam eller skräppost kan du anmäla det till Konsumentverket.

Hur anmäler man telefonförsäljare?

Du spärrar dina telefonnummer genom att kontakta NIX-Telefon. Enklast är att ringa NIX-Telefon på 0772 – 28 00 00 och följa instruktionerna. Det går också bra att skriva till NIX eller ta hjälp av Konsumentguiden på NIX webbplats. Det kostar inget mer än samtalskostnaden att registrera ditt nummer i NIX-Telefon.

Vad menas med konsumentombudsmannen?

Konsumentombudsmannen (KO) bevakar marknaden och försvarar konsumenternas intressen mot företag i domstol. Cecilia Tisell är konsumentombudsman. Konsumentombudsmannen jobbar för att företag ska följa lagarna och för att konsumenters rättigheter ska respekteras.

Vad händer när man rapporterar skräppost?

När du rapporterar en konversation som spam blockerar du även avsändaren och flyttar meddelandet till mappen Spam och blockerat.

Vad kan konsumentombudsmannen hjälpa till med?

Den kan dock hjälpa andra konsumenter i framtiden genom att Konsumentverket uppmärksammas på aktuella konsumentproblem....Till oss kan du anmäla inom följande områden:

 • Marknadsföring.
 • Avtalsvillkor.
 • Spam.
 • Reserättigheter.
 • Prisinformation.
 • Säljmetoder.
 • Produktsäkerhet.

Varför hamnar mina mail i skräpposten?

Avsändarens mailadress har flaggats som spam tidigare. Avsändarens IP-adress har flaggats för spam tidigare. Rubriken eller mailtexten innehåller mycket versaler och utropstecken. Till-fältet innehåller inte namnet på mottagaren.