:

Hur tar man bort vissna blommor på pelargon?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man bort vissna blommor på pelargon?
  2. Hur ska man få Novemberkaktus att blomma?
  3. Hur får man en pelargon att blomma?
  4. Varför tappar min kaktus sina knoppar?
  5. Kan man duscha en novemberkaktus?
  6. Varför inga knoppar på pelargoner?

Hur tar man bort vissna blommor på pelargon?

Vissna blommor och fula blad tas enkelt bort genom att vika blad eller blomstjälk nedåt så knäcks de lätt av utan att skada plantan. En pelargon vill aldrig stå med blöta fötter. Låt den torka upp mellan vattningarna, men utan att jorden blir kruttorr.

Hur ska man få Novemberkaktus att blomma?

Om man vill få novemberkaktusen att blomma måste den en ljus och sval period under året då den vilar och samlar kraft. Om den står i en jämn temperatur på över 20 grader hela året kommer den troligtvis inte blomma.

Hur får man en pelargon att blomma?

Näring till pelargonerna Blomman behöver gödning för att växa bra och blomma bra. Välj en näring med låg kvävehalt. Mycket kväve gör att pelargonen växer sig stor, men blommar mindre.

Varför tappar min kaktus sina knoppar?

Novemberkaktus tappar knoppar Några knoppar faller av, det är som det ska vara. Ramlar alla av betyder det att plantan är stressad. Den gillar inte snabba förändringar, till exempel en flytt från värme till kyla, från ljus till skugga. Därför kan knopparna också ramla av om du vrider plantan i fönstret.

Kan man duscha en novemberkaktus?

Kaktusen gillar att få en dusch då och då och man kan också ge en jämn dos av växtnäring under blomningstiden.

Varför inga knoppar på pelargoner?

Den vanligaste orsaken till att pelargonen inte blommar är att den stått för mörkt och fått för lite ljus. En annan vanlig orsak är att krukan är för stor och rymmer mycket jord.