:

Hur mycket bagage får man ha på SJ tåg?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket bagage får man ha på SJ tåg?
 2. Hur mycket får man ta med sig på tåget?
 3. Hur gör man när man ska åka tåg?
 4. Hur mycket kostar det för barn att åka tåg?
 5. Vad händer om man plankar på SJ tåg?
 6. När betalar man för barn på tåg?
 7. Vad kostar det att flyga med barn?
 8. Är det ett brott att planka?
 9. Vad händer om man plankar?
 10. Får tågvärd ge böter?

Hur mycket bagage får man ha på SJ tåg?

Ta med dig högst två väskor (maxmått 80x50x35 cm, maxvikt 20 kg) samt ett litet handbagage. Du får dessutom ta med dig ett (1) specialbagage, se information om detta längre ner. Mindre väskor placeras hatthyllan ovanför din plats. Endast riktigt stora väskor placeras i bagageställen.

Hur mycket får man ta med sig på tåget?

Du får endast ha med dig så mycket bagage som du själv kan bära. Grundregeln är att varje person får ta med sig högst två väskor (maxmått 80x50x35 cm, maxvikt 20 kg) samt ett litet handbagage. Bagaget ska kunna plats i bagagestället, på hatthyllan eller på golvet vid sätet framför dina fötter.

Hur gör man när man ska åka tåg?

ATT ÅKA TÅG- EN GUIDE

 1. När du står på plattformen- kväv impulsen att fråga personalen om du står vid rätt tåg. ...
 2. När tåget rullar in och du gör dig redo att kliva ombord kan det hända att det kliver ut personer från tåget, alltså personer som redan var inne i tåget och som nu ska gå ut. ...
 3. Nu är du ombord på tåget, grattis!

Hur mycket kostar det för barn att åka tåg?

Du som reser med vuxen- eller pensionärsbiljett i 2 klass kan ta med dig ett eller två barn upp till och med 15 år och endast betala följande per barn: SJ Snabbtåg och SJ InterCity: 15 % av vuxenpris. SJ Regional: 0 kronor (5 kr bokningsavgift vid platsreservation) SJ Nattåg: 50 % av vuxenpris.

Vad händer om man plankar på SJ tåg?

Om du har tappat din biljett eller reser utan giltig biljett så är du skyldig att betala en tilläggsavgift (kontrollavgift) på 1200 kronor, om du fyllt 15 år. När du reser med våra tåg så är du skyldig att visa upp ett färdbevis för hela sträckan vid biljettkontrollen.

När betalar man för barn på tåg?

Ja, du som är vuxen, pensionär, student eller ungdom kan du resa med barn till rabatterat pris. I 2 klass kan du ta med dig ett eller två barn upp till och med 15 år. Läs mer om vår barnrabatt och SJ Familj här.

Vad kostar det att flyga med barn?

Spädbarnsbiljett – under 2 år På utrikesflyg flyger spädbarn med spädbarnsbiljett om de sitter i ditt knä. Biljettpriset motsvarar 10 procent av priset för en vuxenbiljett plus eventuella flygplatsskatter. Barnet ska vara under 2 år på dagen för resan (vid enkel resa) respektive returresan (vid tur- och returresa).

Är det ett brott att planka?

Plankning för att slippa betala en färdbiljett är ett brott mot svensk lag och det finns två olika rubriceringar. För den som visar legitimationshandling och skriver på ett erkännande räknas det som avtalsbrott och man får en räkning på en tilläggsavgift.

Vad händer om man plankar?

Enligt 9 kap 2 § 2 st Brottsbalken kan en person som ”begagnar sig av transport”¦ som tillhandahålles under förutsättning av kontant betalning” dömas för bedrägligt beteende om ”han ej (gör) rätt för sig”. Straffet är böter eller fängelse i högst sex månader.

Får tågvärd ge böter?

Om du vägrar betala, vägrar hoppa av eller vägrar visa legitimation finns det en risk att tågvärden kontaktar polis eller ordningsvakt. De kan i värsta fall stå och vänta på dig vid nästa station. Då tvingas du betala 800 kr i böter. Om du låter bli att betala din bot kan ärende gå vidare till inkasso.