:

Är BF Goodrich bra däck?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Är BF Goodrich bra däck?
 2. När måste man byta till sommardäck 2022?
 3. Får man köra med sommardäck efter 1 december?
 4. Hur länge får man ha vinterdäck 2022?
 5. Får man köra till däckverkstad?
 6. Får man köra med sommardäck när det är snö?
 7. Vad händer om man kör med dubbdäck efter 15 april?
 8. Vad händer om man kör med vinterdäck på sommaren?
 9. Vad händer om man kör med olagliga däck?
 10. Är det böter per däck?
 11. Får man köra med sommardäck till däckverkstad?

Är BF Goodrich bra däck?

Idag har BFGoodrich hundratals anställda med miljonomsättningar varje år. Det som har gjort BFGoodrich till ett så populärt däck bland det svenska folket är just egenskaperna, ett däck från BFGoodrich ger dig som bilförare; säkerhet, prestanda och bäst av allt ett bra däck för en billig slant!

När måste man byta till sommardäck 2022?

Transportstyrelsen sätter upp specifika datum för när det är dags att byta däck. I år är kraven på vinterdäck från 1 december 2021 till 31 mars 2022. Dubbdäck är tillåtna från 1 oktober 2021 till 15 april 2022.

Får man köra med sommardäck efter 1 december?

Du måste använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december - 31 mars. Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober - 15 april. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april - 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Hur länge får man ha vinterdäck 2022?

Du får använda dubbdäck från 1 oktober 2021 till 15 april 2022. Dock kan du tänja på datumen även här om vinterväglaget skulle komma fortare eller hålla i sig längre. Krav på vinterdäck 1 december till 31 mars. Dubbdäck är tillåtna 1 oktober till 15 april.

Får man köra till däckverkstad?

Trots kravet på vinterdäck får ett fordon köras i följande fall, om det kan ske utan fara för trafiksäkerheten: Vid provkörning eller bogsering av fordonet i samband med reparation eller liknande ändamål. Vid färd den kortaste, lämpligaste vägen till och från närmaste besiktningsföretag.

Får man köra med sommardäck när det är snö?

Vi rekommenderar att man inte använder sommardäck om det finns snö, is eller om det ofta är frysgrader. På vintern ska du ha vinterdäck på din bil.

Vad händer om man kör med dubbdäck efter 15 april?

Det är även olagligt att köra med dubbdäck efter den 15 april om det inte råder vinterväglag. Du riskerar även här att få böter på upp till 1000 kronor, förutsatt att du kör med dubbdäck på sommarväglag efter den 15 april.

Vad händer om man kör med vinterdäck på sommaren?

Snabbare slitage på sommaren: Vinterdäck är gjorda för vinterväglag och vinterkörning. I sommarvärmen slits vinterdäcken snabbare och kan i värsta fall göra att komponenter i däcket lossnar. Slitningen kan även ske ojämnt, vilket gör att däcket kan vibrera under körningen.

Vad händer om man kör med olagliga däck?

Bötesbelopp vinterdäck Om man kör utan vinterdäck när lagen kräver detta (1 december – 31 mars vid vinterväglag) så är bötesbeloppet 1200 kr. Om man kör utan tillräckligt mönsterdjup på däcken (3 mm för vinterdäck och 1,6 mm för sommardäck) så är bötesbeloppet 1200 kr.

Är det böter per däck?

Du kan få böter för slitna däck om polisen stoppar dig. Vid en trafikkontroll kan du nämligen betala strax över 1000 kronor för slitna däck.

Får man köra med sommardäck till däckverkstad?

Trots kravet på vinterdäck får ett fordon köras i följande fall, om det kan ske utan fara för trafiksäkerheten: Vid provkörning eller bogsering av fordonet i samband med reparation eller liknande ändamål. Vid färd den kortaste, lämpligaste vägen till och från närmaste besiktningsföretag.