:

Vad hände med Framfab?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad hände med Framfab?
 2. Vilket år sprack IT bubblan?
 3. Hur rik är Jonas Birgersson idag?
 4. Vad gör Jonas Birgersson i dag?
 5. När kraschade Ericsson?
 6. Vad hände med Bo Com?
 7. Vad hände med Jonas Birgersson?
 8. Hur ser framtiden ut för Ericsson?
 9. Varför sjunker Ericsson?
 10. Varför faller Ericsson?
 11. Vad kostade en Ericsson aktie år 2000?
 12. Vad har hänt med Ericsson?
 13. Är Ericsson en bra aktie?
 14. Varför faller teknikaktier?
 15. Hur mycket är Ericsson värt?

Vad hände med Framfab?

2006 Framfab gick samman med LB Icon. Framfab bytte namn till LBI International AB, men fortsätter att använda varumärket Framfab för Framfab-delen av verksamheten. Tillsammans blev företagen Europas största internetkonsultföretag. 2009 LBI International slutar att använda varumärket Framfab.

Vilket år sprack IT bubblan?

Den 6 mars år 2000 spricker bubblan. På ett år gick 1 500 miljarder kronor – en tredjedel av Stockholmsbörsens dåvarande värde – upp i rök. Börsraset fortsätter i över 900 dagar.

Hur rik är Jonas Birgersson idag?

När börskursen låg som högst var Jonas Birgersson miljardär i aktier. Framfab drogs senare med när IT-bubblan sprack och efter en konflikt i företaget lämnade han vd-posten i Framfab i november år 2000. Birgersson fortsatte vara verksam i avknoppade Bredbandsbolaget i vilket han investerade 50 miljoner kronor.

Vad gör Jonas Birgersson i dag?

Den 6 mars var det 20 år sedan IT-kraschen mer eller mindre lamslog det svenska näringslivet. En av huvudpersonerna under den forna IT-yrans glansdagar var Jonas Birgersson, som i dag är vd för Lundaföretaget Labs2.

När kraschade Ericsson?

Den når både Ericsson och Stockholmsbörsen sina högsta noteringar. Dagen efter börjar raset. Påeldad av Telekomkrisen blir Ericsson ett sänke för hela börsen och aktievärdet rasar från 726 kronor till knappa 18 kronor 2002.

Vad hände med Bo Com?

2000 Boo.com går i konkurs Boo.com startas 1998 och går i konkurs i maj 2000, och är både bland de första och bland de största i den så kallade dotcom-bubblan.

Vad hände med Jonas Birgersson?

Carl Jonas Birgersson, född 21 november 1971 i Lund, är en svensk IT-entreprenör. Han grundade IT-konsultföretaget Framtidsfabriken (Framfab) där han även var VD och koncernchef. Han grundade även Framtidsfabrikens dotterbolag Bredbandsbolaget och var dess styrelseordförande.

Hur ser framtiden ut för Ericsson?

Det vi vet är att Ericsson är inblandat i två olika rättsprocesser med det amerikanska justitiedepartementet (DOJ). Dels den som offentliggjordes i oktober 2021 där Ericsson pekas ut för att ha brutit mot ett ”deferred prosecution agreement” (DPA), och dels en ny process som hör ihop med korruptionsfallet i Irak.

Varför sjunker Ericsson?

Telekomjätten Ericsson tynger börsen genom att fullkomligt rasa efter morgonens rapport. Aktien har som mest varit nere nästan tio procent efter att man redovisat ett resultat något under marknadens förväntningar, men framför allt efter att vd:n Börje Ekholm flaggat för fortsatta utmaningar på den kinesiska marknaden.

Varför faller Ericsson?

Råvarubolagen såväl som försvarsrelaterade bolag gick framåt medan telekombolaget Ericsson föll efter kommentarer från USA relaterat till korruptionshärvan i Irak. Strax efter klockan 12 var storbolagsindexet OMXS30 ned 0,4 procent till nivån 2.077.

Vad kostade en Ericsson aktie år 2000?

I mitten på 90-talet höll mobiltelefonin på att explodera och det året hade Ericssons över 93 000 anställda världen över. Då började också en fantastisk kursresa uppåt. På den högsta toppen i mars 2000 kostade aktien nästan 800 kronor (i dagens värde) efter att ha rusat flera tusen procent.

Vad har hänt med Ericsson?

Den faller Ericsson-aktien med drygt 14,5 procent efter att även mobilsystemen börjat gå riktigt dåligt. Krisen är nu akut och 1990-talets vinstmaskin Ericsson visar förlust. Tillväxten för systemen faller och telefonverksamheten blöder kraftigt.

Är Ericsson en bra aktie?

Ericssons aktie ska upp nästan 40 procent det närmaste året. Åtminstone om man tror på den genomsnittliga riktkursen hos analytikerna. Avståndet mellan faktisk och förväntad kurs är nu på den högsta nivån sedan vd Börje Ekholm tillträdde.

Varför faller teknikaktier?

Det är inte ovanligt att högt värderade tillväxtbolag (oavsett om det rör sig om just teknikaktier eller andra) kan falla med 15-30% i samband med exempelvis en rapport som bara var något sämre än marknaden hade förväntat sig.

Hur mycket är Ericsson värt?

20 år efter kraschen är Ericsson fortfarande långt från rekordåren i slutet av 90-talet, värdet på en aktie i slutet av mars 2020 ligger på ungefär 75 kronor.