:

Hur sköter man Kantdracena?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur sköter man Kantdracena?
  2. Kan man klippa ner Dracena?
  3. Varför blir bladen bruna i kanterna?
  4. Har kletiga blad?
  5. Kan man klippa ner Kalla?
  6. Varför får växter bruna fläckar på bladen?
  7. Varför blir blommorna bruna?
  8. Finns sköldlöss i jorden?
  9. Vilket träd har klibbiga blad?
  10. Varför tappar murgrönan blad?

Hur sköter man Kantdracena?

Vattna Dracaena bara när ovansidan av jorden känns torr. Växten behöver inte mycket vatten, på sommaren lite mer än på vintern. Förhindra att växten står i vatten, detta kan orsaka ruttna rötter. För att förhindra det är det viktigt att använda hydrokorn.

Kan man klippa ner Dracena?

Odla svarar: Du kan kapa din dracena där du vill. Lämna ca 10-15 cm stam under bladen. Låt snittytan torka ett par dagar och antingen plantera den direkt i porös blomjord och håll fuktig eller ha dracenan i vatten tills den har fått rötter och plantera sedan.

Varför blir bladen bruna i kanterna?

För mycket eller för lite vatten Den vanligaste orsaken till bruna kanterbladen är att växten inte får rätt mängd vatten. Både för mycket vattning och uttorkning kan göra att bladens ytterkanter blir bruna. En jämn tillgång på vatten och väldränerad jord mår de allra flesta växter bäst av.

Har kletiga blad?

Dessutom finns det många olika sorters bladlöss. Starka angrepp brukar leda till att bladen, men även knoppar och skott, missfärgas och vissnar. Bladen rullar ihop sig eller blir buckliga eller missbildade på annat sätt. Den angripna växten brukar också upplevas som ”klibbig” av djurens rikliga avföring.

Kan man klippa ner Kalla?

Beskärning av fredskalla Du behöver inte beskära fredskallan. Du kan bara ta bort vissna blommor och blad. Detta gör du genom att skära bort det specifika bladet eller blomman från växten.

Varför får växter bruna fläckar på bladen?

Att en växt har fått för mycket vatten kan visa sig genom att den får gula blad, växtslag som t. ex. dracena och gullranka får bruna och svarta fläckar på bladen. Viktigt är då att minska på vattningen och låta jorden torka upp, inte ut, innan nästa vattningstillfälle.

Varför blir blommorna bruna?

Gula eller bruna blad på växter Ett vanligt misstag som många gör är att man vattnar sina växter för mycket under vintern, när de flesta växter vilar. En effekt av övervattning är gula eller bruna blad. Tänk på att du då bör minska vattningen till en gång varannan vecka.

Finns sköldlöss i jorden?

Sköldlöss förekommer främst på krukväxter med lite hårda blad och drabbar orkidéer, citrus, palmer och kaktusar. Djuren sätter sig fast på blad och grenverk och suger växtsaft. Bladen missfärgas och tillväxten hämmas. Inomhus kan första tecknet vara att fönster och fönsterbrädan ser klibbiga ut.

Vilket träd har klibbiga blad?

I Sverige finns det två arter al, klibbal och gråal. Klibbalen har fått sitt namn genom att skott, knoppar och de unga bladen är klibbiga. Gråalen heter så för att barken är grå. I dagligt tal brukar man dock oftast bara säga al utan åtskillnad.

Varför tappar murgrönan blad?

Ta hand om din murgröna Den trivs om den får stå lite fuktigt, torkar den ut för mycket kommer bladen torka ihop och plantan blir brun. För att höja luftfuktigheten mår murgrönan bra av att duschas då och då, speciellt under perioder då det är torrt och varmt.