:

Hur vet jag att det inte är en Smuggelhund?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet jag att det inte är en Smuggelhund?
  2. Får man ha hunden lös i bakluckan?
  3. Vad händer om man köpt en Smuggelhund?
  4. Vad betyder det att en hund inte har stamtavla?
  5. Vilken hund kan vara ensam längst?
  6. Hur spänna fast hundbur i bil?
  7. Kan jag ha min hund i bagaget?

Hur vet jag att det inte är en Smuggelhund?

Det går inte att få fler bilder på valpen än de som ligger i annonsen. Du får inga frågor från säljaren – en seriös uppfödare kommer att ha frågor till dig och ställa krav på hur du ska ta hand om valpen. Du får inga köpehandlingar.

Får man ha hunden lös i bakluckan?

Allra säkrast är att hunden sitter i bakluckan i bilen i en transportbur eller bakom galler. Hunden räknas som lös i bilen om den varken sitter i bur eller bakom galler i bakluckan.

Vad händer om man köpt en Smuggelhund?

Att köpa en smuggelhund är straffbart. Som hundköpare kan du bidra till att stoppa smugglingen av hundar genom att kontrollera deras bakgrund noga. På så sätt bidrar du till att djur inte får lida och att vi inte får smittsamma sjukdomar till Sverige.

Vad betyder det att en hund inte har stamtavla?

Det betyder att hunden inte har en stamtavla (registreringsbevis) utfärdad av Svenska Kennelklubben. Vanligtvis är det fråga om en blandrashund, men det kan även vara en hund med renrasiga föräldrar men där uppfödaren av någon orsak inte registrerat valpkullen hos SKK.

Vilken hund kan vara ensam längst?

Hur länge kan en hund vara ensam - behoven varierar Träning och hundras spelar stor roll för hur länge en hund kan vara ensam. Valpar klarar knappt ensamhet alls medan en vältränad vuxen hund av de flesta raser klarar sig 4 timmar ensam utan problem.

Hur spänna fast hundbur i bil?

Vissa, men inte alla transportburar/väskor möjliggör att den kan spännas fast med bilens säkerhetsbälte. Det brukar då på buren/väskans ena sida finnas möjlighet att trä igenom säkerhetsbältet och sedan fästa det. Om detta inte är möjligt så rekommenderas att använda en bur i bagageluckan för optimal säkerhet.

Kan jag ha min hund i bagaget?

Att ta med hunden i bil är bekvämt, då kan ni själva bestämma när ni vill stanna för paus och rastning. Att ha hunden lös i bilen är olagligt, precis som människor ska hunden vara säkrad vid inbromsning – antingen i bur, med grind och galler eller med bilsele.