:

Hur länge ska man vänta på återbetalning?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska man vänta på återbetalning?
  2. Vad gäller vid Flygförsening?
  3. Kan man få ersättning för försenat flyg?
  4. Får inte tillbaka pengar för resa?
  5. När får man tillbaka pengarna från en retur?
  6. Vad räknas som akut sjukdom vid avbokning av resa?
  7. Hur får jag tillbaka mina pengar från Norwegian?

Hur länge ska man vänta på återbetalning?

Enligt den ska flygbolaget återbetala biljettkostnaden för en inställd resa inom sju dagar. Men sedan coronapandemin gjort att flera miljoner resor ställts in väntar 100 000-tals SAS-resenärer fortfarande på ersättning. – Egentligen finns det inga undantag utan det är sju dagar som gäller.

Vad gäller vid Flygförsening?

När ditt flyg är försenat har du rätt till hjälp och stöd från flygbolaget. Kontakta ditt flygbolag på plats för mer information. Du kan ha rätt till gratis mat och dryck och eventuell övernattning på hotell. Därefter kan du begära ekonomisk ersättning för förseningen.

Kan man få ersättning för försenat flyg?

Du kan ha rätt till ersättning för kostnader som du får på grund av det försenade flyget. Det kan till exempel handla om att du tvingades köpa mat på flygplatsen, missade en hotellnatt eller förlorade arbetsinkomst. Du kan ha rätt till skadestånd oavsett om din flygning omfattas av EU:s regler eller inte.

Får inte tillbaka pengar för resa?

Då finns i stället alternativet företagsrekonstruktion. Det kan innebära att företaget inte får betala ut något under tiden för rekonstruktionen. Dom kan alltså då inte betala tillbaka dina pengar för utebliven resa. Kontakta gärna rekonstruktören för att höra hur det går.

När får man tillbaka pengarna från en retur?

Hur och när får jag tillbaka pengar vid retur av produkter som jag handlat med kreditkort? När du lämnar tillbaka produkter som du köpt med kreditkort så sker återbetalning snarast, och aldrig senare än 14 dagar från att du returnerat varan eller kan påvisa att du returnerat varan.

Vad räknas som akut sjukdom vid avbokning av resa?

Ja, Covid-19 räknas som en akut sjukdom och du kan då få ersättning från ditt avbeställningsskydd. Försäkringsbolagen kräver normalt ett läkarintyg. De godkänner ibland intyg från ett digitalt läkarbesök. Det kan räcka med provsvar som visar att du har Covid-19.

Hur får jag tillbaka mina pengar från Norwegian?

Ta skriftlig kontakt med Norwegian för att ställa krav Oavsett när flyget blev inställt är det viktigt att ställa krav om återbetalning direkt till Norwegian. Det gäller oavsett om biljetten har köpts direkt av flygbolaget eller från en resebyrå. Det är bra att ställa kravet skriftligen, exempelvis via mejl.