:

Vad gör man när påskliljorna blommat över?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad gör man när påskliljorna blommat över?
 2. Hur förvarar man Påskliljelökar?
 3. När ska man klippa ner påskliljor?
 4. När kan man klippa ner narcisser?
 5. Hur kallt klarar sig påskliljor?
 6. Hur förvara lökar?
 7. Kan man klippa ner tulpaner efter blomning?
 8. Vad gör man med Överblommade tulpaner?
 9. Hur ska man snitta tulpaner?

Vad gör man när påskliljorna blommat över?

När blomningen är över efter påsk kan du plantera ut din plantor. Sätt ner din påsklilja i rabatten, under buskar och små träd, runt gräsmattan eller överallt så kommer påskliljorna upp nästa år igen - lagom till påsk.

Hur förvarar man Påskliljelökar?

Det bästa är om man har en sval jordkällare eller ett uterum som hålls frostfritt över vintern. Men det får inte frysa, då ruttnar löken lätt. I slutet på januari – februari kan man ta in krukan och driva fram blommorna i rumsvärme.

När ska man klippa ner påskliljor?

Nu när påskliljor och krokus har blommar blommat färdigt, skall jag klippa ner dem eller låta dem vissna ner helt? Odla svarar: Du får låta dem vissna ner. När bladen är torra och lossnar lätt kan du ta bort dem.

När kan man klippa ner narcisser?

Låt bladverket vissna Om narcisserna är planterade i glest gräs ska man inte klippa gräsmattan förrän bladet har vissnat.

Hur kallt klarar sig påskliljor?

De klarar några minusgrader utan problem. Vill du att de ska börja blomma snabbt kan du ställa dem inne några dagar innan du planterar dem ute. Penséer, björkris, slideranka och dekorationsägg är fina att använda tillsammans med påskliljorna.

Hur förvara lökar?

Lökarna mår bäst av att förvaras torrt, svalt, mörkt och luftigt t. ex. i kylskåpet eller i en sval källare. Förvara inte lökarna i plastförpackning, de mår bäst i papperspåse.

Kan man klippa ner tulpaner efter blomning?

Alla tulpaner som inte frösår sig (vilket gäller de flesta) tjänar på att man tar bort den vissna blomman. Då kommer all näring att gå till de sidolökar som bildas i stället för den energikrävande fröbildningen. Varje lök blommar nämligen bara en gång, sedan tar sidolökarna över.

Vad gör man med Överblommade tulpaner?

Tulpaner – kommer de blomma nästa år?

 1. Knipsa bort den överblommade tulpanen innan den börjar bilda frö – låt istället all energi gått till att bilda en ny sidolök till nästa år. ...
 2. Darwinhybrider är en sorts tulpaner som anses som återkommande.

Hur ska man snitta tulpaner?

Snitta dina tulpaner med en vass kniv. Du behöver inte krångla till det med sneda snitt, utan rakt av går bra. Undvik sax och sekatör som skadar rören i stjälken på tulpanen och gör att den inte kan dra upp vatten. Fyll på ordentligt med kallt vatten i vasen och fyll på efterhand som vattnet går åt.