:

Hur länge måste en hund sitta i karantän?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur länge måste en hund sitta i karantän?
 2. Hur fungerar karantän för hundar?
 3. Är Pomeranian Skälliga?
 4. Vad krävs vid import av hund?
 5. Vad gäller för inresa till Norge med hund?
 6. Vad händer med husdjuren i krig?
 7. Är Pomeranian smarta?
 8. Varför ska man inte klippa en Pomeranian?
 9. Vad är en Exportstamtavla?
 10. Hur mycket kostar det att importera en hund?
 11. Måste man ha pass för att komma in i Norge?
 12. Måste hund ha pass till Norge?

Hur länge måste en hund sitta i karantän?

Kravet på karantän ersätts av följande: id-microchip + rabiesvaccination + antikroppskontroll 30 dagar efter vaccination + ytterligare 90 dagars väntetid efter datum för antikroppskontroll + veterinärintyg. Nuvarande regler för avmaskning görs om, men detaljerna är inte klara än.

Hur fungerar karantän för hundar?

Om din hund reser med felaktig eller ofullständig dokumentation kan hunden nekas inträde i Sverige eller i värsta fall avlivas direkt. I vissa fall kan hunden sättas i karantän som du som ägare får betala för. Det är alltid ditt ansvar som djurägare eller importör att se till att alla krav är uppfyllda.

Är Pomeranian Skälliga?

Ja, dessa hundar är kända för att skälla ofta, precis som andra spetshundar (Huskies, Samoyed, Amerikansk eskimohund och andra).

Vad krävs vid import av hund?

En hund som tas in till Sverige från ett annat EU-land ska ha ett EU-pass för sällskapsdjur. EU-passet kan du få utfärdat hos en veterinär....Hunden ska ha ett pass för sällskapsdjur

 • Hundens id-nummer. ...
 • Rabiesvaccination.
 • Djurart, kön och djurets födelsedatum.
 • Djurägarens namn. ...
 • Djurägarens eller djurägarnas underskrift.

Vad gäller för inresa till Norge med hund?

Du kan ta med dig hund, katt eller iller till Norge om du uppfyller kraven. Id-märkning, rabiesvaccinering och bandmaskbehandling är några av de saker som krävs för att få ta med ditt sällskapsdjur till Norge om du ska flytta till Norge, semestra i Norge eller efter att ha rest utomlands med djur och ska tillbaka igen.

Vad händer med husdjuren i krig?

Husdjur får däremot inte tas med till skyddsrum på grund av allergirisken. I ett skyddsrum ska man dock inte vistas mer än några dygn - så med extra förråd av mat och vatten, har ditt djur goda förutsättningar att klara sig på egen hand tills du är tillbaka.

Är Pomeranian smarta?

Pomeranian är en intelligent och lättlärd hund. Den behöver dock ibland motiveras lite extra för att vilja utföra de olika moment du önskar av den.

Varför ska man inte klippa en Pomeranian?

En pom har både underull och täckhår och pälsen är gjord att skydda mot både värme och kyla. Så en Pomeranian ska inte klippas kort/rakas för då försvinner deras skydd. Borsta pälsen noga ända ner i botten och håll den fri från tovor så fyller pälsen sin rätta funktion.

Vad är en Exportstamtavla?

Blankett för att ansöka om en stamtavla för hund som ska exporteras utanför Norden. Vid försäljning av hund till ett land utanför Norden ska en exportstamtavla överlämnas till köparen för att han eller hon kunna registrera hunden i sitt lands kennelklubb.

Hur mycket kostar det att importera en hund?

Om du köper en hund eller en katt i ett annat EU-land och ska ta med det till Sverige ska du alltid anmäla djuret till Tullverket. Det gör du när du passerar gränsen, om du skickar djuret som fraktgods och här på tullverket.se. Du behöver inte betala några avgifter.

Måste man ha pass för att komma in i Norge?

Gränskontroller inom Schengen Polisen rekommenderar alla som ska resa inom EU/EES att ta med pass eller nationellt id-kort. Inom Norden brukar det oftast räcka med körkort utfärdat i ett nordiskt land för nordiska medborgare, men det är resenärens ansvar att styrka sitt medborgarskap.

Måste hund ha pass till Norge?

För att resa till Norge ska hunden: ha giltigt EU-pass för sällskapsdjur. av veterinär ha avmaskats mot dvärgbandmask. vara ID märkt med microchip.