:

Hur hög blir fönsterfikus?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur hög blir fönsterfikus?
 2. Kan man klippa ner en fikus?
 3. Hur får jag min fikus att växa?
 4. Är Fönsterfikus giftig?
 5. Hur får man en fönsterfikus att grena sig?
 6. Kan man ha en fikus utomhus?
 7. Är Prärieklocka giftig?
 8. Vilka trädgårdsväxter är giftiga?
 9. Vilken är den giftigaste blomman?

Hur hög blir fönsterfikus?

Fönsterfikusen, Ficus Robusta, är en klassisk hemmaväxt som inomhus kan bli upp till 3 meter hög. Den känns igen på sina vackra och läderartade blad.

Kan man klippa ner en fikus?

Den kallas ibland för gummiväxt eftersom den innehåller en vit växtsaft. Om det vill sig illa kan den förblöda om man beskär för hårt. Vänta dock till våren med beskärningen. Den görs då så försiktigt som möjligt, för att ge plantan mindre omfång och kanske vackrare form.

Hur får jag min fikus att växa?

Vatten. Vattna din fiolfikus när du kan känna att det översta lagret av jord är torrt, ca 5 cm beroende på hur stor kruka du har. Vattna långsamt och låt hela jordklumpen bli genomvattnad. När du ser att vattnet börjar rinna ut ur dräneringshålen är det tillräckligt, då har vattnet kommer ner till rötterna i botten.

Är Fönsterfikus giftig?

Är fönsterfikus giftig för människor eller katter? Hela fikussläktet är ofarligt för både människor och våra fyrbenta djur som kan tänkas tugga på dina växter där hemma. Saften i växten kan dock irritera huden så tänk på det när du klipper ner eller tar sticklingar.

Hur får man en fönsterfikus att grena sig?

Om du vill att fönsterfikusen ska grena sig så är det bra att toppa plantan. Fikusen kan ju bli mycket stor, och vill man behålla storleken eller minska omfånget och en vacker form på den ska man se till att beskära. Dock bör du se upp med den vita växtsaften som hos en del kan irritera huden.

Kan man ha en fikus utomhus?

Fönsterfikus, Ficus elastica 'Robusta' kan du ha ute under den varma tiden på sommaren. Fönsterfikus gillar mycket ljus men tål inte att stå i direkt solljus, så om du vill ha den ute bör du ha den i en ljus skugga och skyddad för hårda vindar.

Är Prärieklocka giftig?

Prärieklocka är en allergivänlig blomma vilket betyder att det är en blomma som kan uppskattas av alla. Den är doftfri och därför passande att ta med sig vid exempelvis sjukhusbesök.

Vilka trädgårdsväxter är giftiga?

Ett urval av svenska vilda och odlade växter som är giftiga

 • Belladonna. (Atropa bella-donna) ...
 • Besksöta. (Solanum dulcamara) ...
 • Bolmört. (Hyoscyamus niger) ...
 • Gullregn. (Laburnum spp.) ...
 • Idegran. (Taxus baccata) ...
 • Jätteloka. (Heracleum mantegazzianum) ...
 • Liljekonvalj. (Convallaria majalis) ...
 • Moses brinnande buske. (Dictamnus albus)

Vilken är den giftigaste blomman?

Här är nio giftiga växter i Sverige: Liljekonvalj. Tidlösa. Sprängört. Odört.