:

Vad krävs för att flytta till Irland?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för att flytta till Irland?
  2. Hur blir man irländsk medborgare?
  3. Vilka länder har statlig sjukvård?
  4. Hur får man grekiskt medborgarskap?
  5. Hur kan jag få personnummer?

Vad krävs för att flytta till Irland?

Flytta till Irland. Irland är med i EU vilket innebär att du som EU-medborgare varken behöver visum eller arbetstillstånd för att bo och jobba på Irland. Vill du stanna i landet i mer än tre månader måste du dock jobba, vara självförsörjande eller studera. Du måste inte registrera dig för att bo på Irland.

Hur blir man irländsk medborgare?

Personer som har bott i minst fem år i ett EU-land med uppehållstillstånd kan ansöka om att få ställning som varaktigt bosatt i det landet. Den som får ställning som varaktigt bosatt får ett särskilt EG/EU-uppehållstillstånd som innebär att personen har vissa rättigheter som liknar de som en EU-medborgare har.

Vilka länder har statlig sjukvård?

Beveridge namn knyts därefter till vård- system baserade på skattefinansiering och vårdinstitutioner i första hand i offentlig regi. Trots stora variationer räknas Storbritannien, Sverige, övriga nordiska länder samt Irland, Grekland, Italien, Portugal och Spanien in som modelländer i Västeuropa.

Hur får man grekiskt medborgarskap?

a) Automatiskt via födseln; b) Efter ansökan baserad på grekisk skolgång och / eller födelse i Grekland; c) Erkännande av faderskap om fadern har grekiskt medborgarskap d) Adoption; och e) Om man har ingått in Greklands väpnade styrkor.

Hur kan jag få personnummer?

För att få ett svenskt personnummer behöver du registrera dig hos Skatteverket, vilket är ett måste om du ska stanna i Sverige i mer än ett år. För registreringen används din bostadsadress.