:

Var hittar man stickmönster?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Var hittar man stickmönster?
 2. Vilket tyg är bra att brodera på?
 3. Var kan man köpa stickmönster?
 4. Finns Ravelry på svenska?
 5. Hur köper man mönster på Ravelry?
 6. Hur svårt är det att sticka en tröja?
 7. Är det svårt att sticka Islandströja?
 8. Vad finns det för olika typer av broderi?

Var hittar man stickmönster?

Hos Lindehobby erbjuder vi massor av olika stickmönster till både bebis, barn, dam och herr. Dessutom har vi mönster på inredning, väskor, djur & leksaker och mycket mer. De många olika stickmönstren innebär att du garanterat kommer hitta ett mönster som passar till din nivå, behov och smak.

Vilket tyg är bra att brodera på?

För fritt broderi används mest linne och ylle, men även bomull, hampa, jute och syntetväv förekommer. B. För trådbundet broderi används mest linneväv i olika grovlekar (som även kallas ”räknelinne”), aidaväv i bomull samt stramalj.

Var kan man köpa stickmönster?

Du köper mönstren direkt via Ravelry och kan betala med kort eller Paypal-konto. Du får mönstret som pdf direkt till din mail och det sparas även i ditt bibliotek på Ravelry om du skapar en inloggning. ➤ Här hittar du alla svenska mönster som kan köpas via Ravelry.

Finns Ravelry på svenska?

Hos Ravelry kan du botanisera bland mängder av mönster, de flesta på engelska men även en hel del på svenska, vissa är gratis och andra kostar en slant.

Hur köper man mönster på Ravelry?

De flesta publicerar sina mönster på den amerikanska sidan Ravelry. Du köper mönstren direkt via Ravelry och kan betala med kort eller Paypal-konto. Du får mönstret som pdf direkt till din mail och det sparas även i ditt bibliotek på Ravelry om du skapar en inloggning.

Hur svårt är det att sticka en tröja?

Jag upplever att många tror att det är jättesvårt och att det är ett mastodontprojekt att sticka sin första kofta. Men jag har aldrig riktigt upplevt det själv. Att sticka en kofta tar lång tid, absolut, men tiden säger ju egentligen inget om hur svårt det är. Bara att det tar längre tid.

Är det svårt att sticka Islandströja?

Populärt att sticka islandströjor Att sticka islandströjor har under de senaste åren blivit så populärt att man på Island har svårt att hinna tillverka garn i takt med efterfrågan. Men vad är en islandströja? Islandströja heter Lopapeysa på isländska, från orden Lopi (ull från isländska får) och Peysa (tröja).

Vad finns det för olika typer av broderi?

Olika stygn och sömsätt

 • Korsstygnet är det vanligaste stygnet. ...
 • Plattsömmen kan broderas ensidig eller liksidig. ...
 • Dubbla efterstygn broderar man emot sig, två steg framåt och ett steg tillbaka. ...
 • Langettstygn broderas alltid vågrät från vänster till höger. ...
 • Kedjesömmen består av små öglor som på rätsidan bildar en kedja.