:

Hur fungerar Kortisonnässpray?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar Kortisonnässpray?
  2. Kan man ta Nasonex två gånger per dag?
  3. Är Nasonex och mometason samma?
  4. Hur mycket Nasonex kan man ta?
  5. Kan man bli sjuk av nässpray?

Hur fungerar Kortisonnässpray?

Vad produkten är och vad den används för Nasonex nässpray innehåller mometasonfuroat, som tillhör en grupp av läkemedel som kallas kortikosteroider (kortison). När mometasonfuroat sprayas i näsan kan det hjälpa till att lindra inflammation (svullnad och irritation i näsan), nysningar, klåda, nästäppa eller rinnsnuva.

Kan man ta Nasonex två gånger per dag?

Dosering till vuxna från 18 år är 2 sprayningar i varje näsborre 1 gång dagligen. När god effekt har uppnåtts kan dosen sänkas till 1 sprayning i vardera näsborre 1 gång dagligen. Överskrid inte denna dosering. Hos vissa patienter kan Nasonex börja lindra symtom inom 12 timmar efter den första dosen.

Är Nasonex och mometason samma?

Vad är Nasonex? Nasonex nässpray innehåller mometasonfuroat, som tillhör en grupp av läkemedel som kallas kortikosteroider (kortison). När mometasonfuroat sprayas i näsan, kan det hjälpa till att lindra inflammation (svullnad och irritation i näsan), nysningar, klåda, nästäppa eller rinnsnuva.

Hur mycket Nasonex kan man ta?

Barn i åldern 3 till 11 år: Rekommenderad dos är en sprayning (50 mikrogram/spray) i vardera näsborre en gång dagligen (sammanlagd dos 100 mikrogram). Hos vissa patienter med säsongsbunden allergisk rinit erhölls en kliniskt signifikant effekt inom 12 timmar efter den första dosen av Nasonex nässpray.

Kan man bli sjuk av nässpray?

Avsvällande nässprej minskar svullnad Använd nässprej enligt anvisningarna på förpackningen och i högst tio dagar. Långvarig användning av nässprej kan ge en nästäppa som är svår att bli av med. Det gäller även om du är gravid. När du har använt läkemedlet i tio dagar bör du göra ett uppehåll på minst tio dagar.