Vad orsakar lichen sclerosus?
Innehållsförteckning:
- Vad orsakar lichen sclerosus?
- Varför behöver du inte alltid antibiotika?
- Vad är orsaken till att du inte blir bra trots att du tagit antibiotika?
- Vilka antibiotika påverkar många olika bakterier?
- Vilken antibiotika ska jag ta för urinvägsinfektioner?
Vad orsakar lichen sclerosus?
Lichen sclerosus är en kronisk hudsjukdom av okänd orsak, vars prevalens är otillräckligt känd, även om det är en vanlig åkomma på vulvamottagningar. Det förekommer sannolikt en underdiagnostik. Lichen sclerosus förekommer både hos män och kvinnor, men är ungefär 10 gånger vanligare hos kvinnor.
Varför behöver du inte alltid antibiotika?
Du behöver inte alltid antibiotika. Du behöver inte alltid antibiotika. Kroppen klarar av att bekämpa många infektioner själv, utan antibiotika. Därför är en viktig uppgift för läkaren att bedöma om en infektion behöver behandlas med antibiotika överhuvudtaget.
Vad är orsaken till att du inte blir bra trots att du tagit antibiotika?
Den vanligaste orsaken till att du inte blir bra trots att du har tagit antibiotika är att infektionen inte beror på bakterier, utan på virus. Det finns också andra orsaker till att du inte blir bra: Du har fått fel sorts antibiotika. Du har fått för låg dos.
Vilka antibiotika påverkar många olika bakterier?
Antibiotika som påverkar många olika bakterier sägs ha ett brett spektrum, medan antibiotika som endast påverkar ett fåtal bakterier har ett smalt spektrum. Antibiotika med brett spektrum påverkar även de nyttiga bakterier som du normalt har i kroppen, till exempel i tarmen.
Vilken antibiotika ska jag ta för urinvägsinfektioner?
Vilken antibiotika ska jag ta för urinvägsinfektioner? Första linjens behandling vid den vanligaste typen av urinvägsinfektion, blåskatarr, är antibiotika innehållandes trimetoprim eller nitrofurantoin. Trimetoprim finns i det generiska läkemedlet Trimethoprim medan nitrofurantoin finns i det varumärkesskyddade läkemedlet MacroBID.