:

Vad är hårdvara i datorn?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är hårdvara i datorn?
  2. Vad heter världens första persondator?
  3. Vad är skillnad på hårdvara och mjukvara?
  4. Vad är det för skillnad mellan hårdvara och mjukvara?
  5. Vilken var datorn som blev startskottet till framgången för persondatorn?

Vad är hårdvara i datorn?

Om du blir konfunderad med frågan vad hårdvara och mjukvara är, är det bäst att du betraktar hårdvara som alla delar som finns inom din dator, fysiska delar som du praktiskt kan ta på. Alltså består hårdvara av alla fysiska delar som utgörs visst datorsystem.

Vad heter världens första persondator?

ENIAC, världens första dator, var extremt stor. Bild från 1946. Världens första elektroniska datamaskin var ENIAC (Electronic Numerical Integrator and Calculator).

Vad är skillnad på hårdvara och mjukvara?

datorns fysiska och icke-fysiska delar Tangentbord, processorer, bildskärmar och moderkort som benämns hårdvara. Operativsystem, ordbehandlare, webbläsare och andra program som används på en dator kallas mjukvara eller programvara.

Vad är det för skillnad mellan hårdvara och mjukvara?

Hårdvara i en dator är alla de saker som man kan ta , till exempel grafikkort, cd-spelare och i förlängningen även sladdar. Motsatsen kallas programvara eller mjukvara och det är alla de program som används i datorn.

Vilken var datorn som blev startskottet till framgången för persondatorn?

IBM lanserade sin första PC 1981 och kort därefter började andra tillverkare erbjuda IBM-kompatibla PC-datorer, vilket blev startskottet för en utveckling som ännu pågår. Apple hade tillverkat persondatorer sedan 1976, men det var först med Macintosh från 1984 som man kunde nå en större marknad.