:

Hur länge kan man spåra steroider?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge kan man spåra steroider?
  2. Hur får man tag på anabola steroider?
  3. Hur använder man anabola steroider?
  4. Hur mycket kostar anabola steroider?
  5. Hur vanligt är det med anabola i Sverige?

Hur länge kan man spåra steroider?

Anabola steroider intas vanligen per oralt (via munnen) eller intramuskulärt (injektion i muskel). De olika anabola steroiderna eller deras metaboliter kan sedan påvisas i urinen någon vecka upp till månader efter ett intag beroende bl. a. på hur preparatet har intagits och i vilka doser.

Hur får man tag på anabola steroider?

Det är olagligt att använda, ha, köpa, sälja, ge bort, tillverka eller ta in anabola steroider i landet. Det är bara lagligt om en läkare har skrivit ut det som läkemedel på recept. Det kan innebära stora risker att köpa AAS på internet från försäljare. Du vet aldrig vad du får, det kan innehålla vad som helst.

Hur använder man anabola steroider?

Anabola steroider är ett konstgjort hormon som liknar könshormonet testosteron. Det används framför allt för att få större muskler och bli starkare. Men det har också många allvarliga biverkningar. Förutom att steroiderna påverkar musklerna, påverkas även huden, håret, hjärnan och humöret.

Hur mycket kostar anabola steroider?

Dessa verktyg är själv- klart eftertraktade på narkotikamarknaden och en spruta kostar ca 300 kronor på den svarta marknaden. Prisskillnader finns självklart beroende på vart man bor i Sverige men kostar alltså mer än vad snittpriset på 1 gram amfetamin är.

Hur vanligt är det med anabola i Sverige?

Ungefär 1 procent av männen och mindre än 0,5 procent av kvinnorna i Sverige, har någon gång provat anabola androgena steroider (AAS). Den typiska användaren är en man mellan 18 och 34 år som regelbundet styrketränar på gym.