:

Hur många mil per mm däck?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur många mil per mm däck?
  2. Hur ofta ska man köpa nya vinterdäck?
  3. Hur länge kan man använda vinterdäck?
  4. Hur mycket slits vinterdäck på en säsong?
  5. Hur många vintrar vinterdäck?

Hur många mil per mm däck?

Sportbilen kanske kör 2 000 mil på sina däck, medan Polon rullar 7 000 mil. – Generellt säger vi mil i snitt för ett sommardäck på en vanlig personbil. Men då handlar det om normal körning, rätt lufttryck, och inget aggressivt bromsande. Dessutom har motorstyrkan en stor inverkan.

Hur ofta ska man köpa nya vinterdäck?

Efter fem års användning av däcken ska de noggrant kontrolleras, minst en gång om året, av en däckexpert. Av säkerhetsskäl rekommenderar Michelin att däck som är äldre än tio år, från och med tillverkningsdatum, byts ut mot nya däck. Även om de verkar vara i gott skick och inte har slitits ner till mönsterdjupvarnaren.

Hur länge kan man använda vinterdäck?

Du måste använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december - 31 mars. Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober - 15 april. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april - 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Hur mycket slits vinterdäck på en säsong?

Minsta tillåtna slitaget på vinterdäck är tre millimeter. Men redan vid fem millimeters spårdjup är förmågan att stå emot slaskplaning märkbart försämrad. Därför rekommenderas däckbyte senast vid fyra millimeters däckslitage på vinterdäck.

Hur många vintrar vinterdäck?

Hur många år kan man använda ett vinterdäck utan att väggreppet försämras alltför mycket? Det beror helt på hur däcket har förvarats och hur mycket du har kört på däcket. Vinterdäcket ska vara mjukt för att fungera bra i vinterväglag.