:

Hur snabbt ska en katt gå ner i vikt?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur snabbt ska en katt gå ner i vikt?
  2. Hur vet jag om min katt är fet?
  3. Hur bantar man en katt om man har två?
  4. Vad ska man ge en mager katt?
  5. Hur bantar jag min katt?

Hur snabbt ska en katt gå ner i vikt?

Att hjälpa sin katt att gå ned i vikt är att göra den en stor tjänst. Det är dock viktigt att inte sätta katten på någon form av svältdiet eftersom för snabb viktminskning kan orsaka katten leverskador. En minskning på cirka två procent per vecka brukar vara ett lagom mål.

Hur vet jag om min katt är fet?

De ska inte vara framträdande och på en korthårig katt ska de inte synas. Katten ska ha en liten mängd bukfett och man ska kunna se en midja om man tittar uppifrån. Om man inte kan känna revbenen, inte se någon midja eller katten har hängmage, då är den överviktig.

Hur bantar man en katt om man har två?

Undvik godbitar allt vad du kan! Ett par popcorn och lite ost etc är förödande medan ni försöker banta... Försök gärna motionera honom genom lek och promenader. Läs gärna mer om bantning här: https://vetzoo.se/artiklar/overvikt-och-bantning-hos-katt Lycka till!

Vad ska man ge en mager katt?

Kattens mat för viktökning ska ha en hög energitäthet. På så vis kan katten äta mindre men ändå få allt den behöver från sin kost. Maten bör också vara mycket välsmakande för att stimulera aptiten, samt vara lätt att äta. Foderbitar i rätt storlek eller mat med mjukare struktur kan uppmuntra katten att äta sin mat.

Hur bantar jag min katt?

En viktminskning på cirka 2 procent per vecka är vanligtvis ett bra mål. Om katten endast har lite övervikt hjälper det ofta att sluta ge den godis och minska dosen av sin vanliga mat. Om en större viktminskning krävs är det bra att byta till ett lättare dietfoder.