:

Kan man ställa ut orkidéer på sommaren?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ställa ut orkidéer på sommaren?
  2. Hur ofta ska man vattna en orkidé?
  3. Hur mycket kyla tål orkidéer?
  4. Kan orkidéer stå inne i rummet?
  5. Vilken temperatur tål orkidéer?

Kan man ställa ut orkidéer på sommaren?

Att placera sina orkidéer ute på sommaren är positivt för tillväxten. Det som är nyttigt är framför allt temperatur växling mellan dag och natt. Samt att det är högre luftfuktighet utomhus. Orkidéer som vill stå ute är alla med bulber och Paphiopedilum med helgröna och smala blad.

Hur ofta ska man vattna en orkidé?

När rötterna ser gråa ut och orkidén känns lätt är det dags att vattna. Det är generellt var 5–12 dag, mindre under viloperiod och mer under växtperiod. 1. Ställ blomman i en hink med rumstempererat vatten tills den är genomdränkt.

Hur mycket kyla tål orkidéer?

Orkidéer tål inte kyla – de kommer ju från tropiska områden. Se därför till att din planta packas in ordentligt i butiken. I minusgrader ska du inte ens springa ut till bilen med den utan att den är rejält inlindad i tjockt papper. Om inte, kommer den att tappa knoppar och blommor.

Kan orkidéer stå inne i rummet?

Skötsel orkidé Phalaenopsis trivs att stå ljust och varmt, undvik direkt solljus eller närhet till värmekällor. Ett norrfönster eller plats en bit in i rummet fungerar oftast utmärkt.

Vilken temperatur tål orkidéer?

Orkidéer ska helst ha mycket ljus, men inte direkt sol. En optimal temperatur är 18-25 grader. Det bästa är när temperaturen skiftar mellan dag och natt, eftersom det gynnar blomningen.