:

Hur många timmar håller en utombordare?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur många timmar håller en utombordare?
  2. Hur långt ner ska propellern vara?
  3. Hur mycket olja i båtmotorn?
  4. Hur länge håller en 2 takts utombordare?
  5. Hur hårt ska man dra åt en propeller?
  6. Hur fäller man ner en båt motor?
  7. Hur många procent olja i utombordare?
  8. Hur mycket olja båt?

Hur många timmar håller en utombordare?

– Det varierar mellan olika drevtillverkare, säger Bengt. Om det finns information om hur många timmar motorn har gått är det bra. Vill det sig illa kan den ha gått 5 000 timmar och kan då vara använd som fiskebåt eller taxibåt, vilket kan säga en del om skicket och slitage på både motor och båt.

Hur långt ner ska propellern vara?

Måtten är 38cm för kort rigg och 51 cm för lång rigg. Man mäter från motorfästet (=akterspegelns ovankant) till antikavitationsplattan, dvs den "stora" horisontella plattan på motorns rigg. Denna platta ska ligga i linje med kölens lägsta punkt.

Hur mycket olja i båtmotorn?

Hur mycket olja skall jag blanda i min bensin till min 2-taktare? Om din motor inte har separat oljeinblandning blandas 2% olja i bensinen.

Hur länge håller en 2 takts utombordare?

Om vi tar ett snitt, så kör inte det flesta båtägare mer än 50-100 timmar / år. 1200 timmar ger då 12-24 år gammal motor och den är som du säger inte värd att renovera, just pga ålder. Men om du sköter din motor som den skall skötas, så tror jag den kan gå många tusen timmar om inte åldern tar ut sin rätt.

Hur hårt ska man dra åt en propeller?

Dra åt så pass att propellern inte glappar när du trycker den framåt och bakåt i propelleraxelns riktning. Ett visst glapp finns alltid, men skall komma från propelleraxeln. Håll koll på när hålet genom propelleraxeln linjerar med urfräsningarna i muttern, och stanna där.

Hur fäller man ner en båt motor?

Motorn går alltså bara att fälla upp i växel fram läge, friläge och back låser backhaken. För det tredje så kan felet ligga i att backhaken kärvar, den frigörs av en tryckstång som går på baksidan av riggen ner i växelhuset. Med framväxel ilaggd ska man kunna röra backhaken upp och ner för handkraft.

Hur många procent olja i utombordare?

Enligt instruktionsboken skall den ha 5% oljeinblandning (SAE 30), men med dagens moderna 2-takts/outboard-oljor kan inblandningen reduceras till högst 2,5%.

Hur mycket olja båt?

Den vanligaste inblandningen av 2-taktsolja i bensin är 2% det innebär att i 5 liter bensin ska det tillsättas 1 deciliter Starta 2-Taktsolja.