:

Hur lång tid ska man Deffa?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid ska man Deffa?
  2. Hur långt innan sommaren ska man deffa?
  3. Vad händer med fettcellerna när man går ner i vikt?
  4. Måste man gå ner i vikt för att tappa fett?
  5. Kan man gå ner 10 kg på två veckor?

Hur lång tid ska man Deffa?

HUR LÄNGE BÖR MAN DEFFA? Återigen handlar det inte om tiden du deffar, utan andelen kroppsfett. Jag slutar helt med min deff när jag åter når mellan 8 – 10 % och börjar därefter bulka igen. Detta kommer fortlöpa till dess att du tittar dig i spegeln runt 8 – 10 % kroppsfett och känner dig förbaskat nöjd.

Hur långt innan sommaren ska man deffa?

Det finns inte några måsten med att deffa till eller under sommaren och du har bara tränat i en månad så ta det lugnt. Vill du ändå gå ner i kroppsfett nu till sommaren så tycker jag att det är god tid att börja nu beroende på hur mycket fett du har att förlora innan DU är nöjd.

Vad händer med fettcellerna när man går ner i vikt?

– När man tappar i vikt minskar fettcellernas storlek. Men då minskar också deras metabolism vilket gör att energibehovet går ner. Dessutom frisätter de mindre mängd av mättnadshormonet leptin, vilket gör att hungern ökar. Hela systemet verkar vara riggat för att behålla den kroppsvikt som man har uppnått.

Måste man gå ner i vikt för att tappa fett?

Många tror att de vill gå ner i vikt, när de i själva verket vill göra sig av med kroppsfett. Kroppsvikten är bara en faktor. Och det är sant att kaloriunderskott är en förutsättning för att gå ner i vikt. Men det betyder inte att det alltid är en förutsättning för att göra sig av med kroppsfett.

Kan man gå ner 10 kg på två veckor?

Det hela är egentligen busenkelt. För att gå ner 1 kilo i vikt behöver du lägga dig på ett underskott på 7 000 kilokalorier. Ett underskott på 1 000 kilokalorier om dagen innebär alltså att du kan gå ner 1 kilo på en vecka. Vill du då gå ner 10 kilo, så ja, ge det 10 veckor bara.