:

Vad heter Indien på indiska?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad heter Indien på indiska?
  2. Hur många indiska språk finns det?
  3. Finns det ett språk som heter indiska?
  4. Vilka är de officiella språken i Sverige?
  5. Hur fungerar Indiens ekonomi?
  6. Hur ser kvinnors situation ut i Indien?

Vad heter Indien på indiska?

Indien (hindi: भारत, Bhārat; officiellt Republiken Indien (hindi: भारत गणराज्य, Bhārat Gaṇarājya) är en förbundsrepublik i södra Asien. Det är det sjunde största landet till ytan, det näst folkrikaste landet och den mest folkrika demokratin, ibland med tillägget världens största demokrati ”med anmärkningar”.

Hur många indiska språk finns det?

Hindi English India/Official languages Listan över språk som talas hos olika grupper av människor i dagens Indien är lång. Minst 30 olika språk och cirka 2 000 dialekter har identifierats. Enligt den indiska konstitutionen är hindi och engelska de två språk på vilka officiell kommunikation med den nationella regeringen sker.

Finns det ett språk som heter indiska?

Hindi Engelsk India/Officiella språk

Vilka är de officiella språken i Sverige?

SvenskaSweden / Officiellt språkSvenska är ett östnordiskt språk som talas av ungefär tio miljoner personer främst i Sverige där språket har en dominant ställning som huvudspråk, men även som det ena nationalspråket i Finland och som enda officiella språk på Åland. Wikipedia

Hur fungerar Indiens ekonomi?

Indien har Asiens tredje största ekonomi efter Kina och Japan. Landet har en omfattande industri- och tjänstesektor, samtidigt som över halva befolkningen försörjer sig på jordbruk, ofta för eget bruk. Skillnaderna är enorma mellan dem som fått del av Indiens modernisering och dem som inte nåtts av den.

Hur ser kvinnors situation ut i Indien?

Kvinnor har fortfarande en underordnad ställning i samhället och den könsbaserade diskrimineringen är utbredd. Barnäktenskap är förbjudna enligt lag, men det är vanligt att yngre tonårsflickor gifts bort. Mellan 20 minskade dock andelen flickor som gifter sig innan de fyllt 18 år kraftigt.