:

Varför utekök?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Varför utekök?
 2. Hur stort utekök?
 3. Hur bygga utekök?
 4. Vad kostar utekök?
 5. Måste ha i utekök?
 6. Vad behöver man i ett utekök?
 7. Vilken skiva till utekök?
 8. Vad kan man ha för bänkskiva utomhus?
 9. Var köpa utekök?
 10. Kan man ha Kompositsten utomhus?
 11. Kan man ha bänkskiva i laminat utomhus?
 12. Vilket bruk till bänkskiva?

Varför utekök?

Ett bra utekök gör matlagningen utomhus roligare. Stackaren som grillar får springa som en tätting mellan grill och kök och hämta än det ena än det andra. Det är roligare att ha allt ute, så att man kan umgås, samtidigt med matlagningen och alla kan hjälpas åt.

Hur stort utekök?

Ett utekök kan göras hur stort och komplext som helst, eller litet och kompakt för enklare tillredning. Valet är ditt och hur du tänker dig att nyttja din nya matberedningsplats, men ofta räcker det med att ha någon yta för tillredning och gärna möjligheter till rinnande vatten.

Hur bygga utekök?

Bygga utekök – 5 tips

 1. Placera uteköket på eller i anslutning till altanen.
 2. Snåla inte på avlastnings- och tillredningsytorna.
 3. Se till att du har bra förvaring.
 4. Tillgång till rinnande vatten gör stor skillnad.
 5. Välj en grill med många möjligheter.

Vad kostar utekök?

Färdiga utekök kommer i alla möjliga prisklasser och utföranden, allt från 2 000 kronor för enklare varianter till 150 000 kronor för mer exklusiva lösningar. Du kan välja att köpa separata delar för t. ex. avlastningsyta, diskho och grill eller satsa på en allt-i-ett-lösning där allting ingår.

Måste ha i utekök?

Förvaringsutrymme måste du ha. Är ditt utekök stort och står under tak kan du bespara dig många rundor fram och tillbaka till köket inne i huset genom att planera in gått om plats, t ex på hyllor och i skåp med luckor så att all köksutrustning som du behöver har sin fast plats utomhus.

Vad behöver man i ett utekök?

Checklista för ditt nya utekök:

 • Plats för kocken: En rejäl avställningsyta och plats att tillreda maten på är A och O. ...
 • Förvaring: Använd utrymmet under bänken för förvaring. ...
 • Säker flamma: Köper du en grill för inbyggnad är den försedd med insats som skyddar omgivande träkonstruktion mot värmen och elden.

Vilken skiva till utekök?

Utekök av dekton Vill du däremot att bänkskivan i ditt utekök ska behålla sitt ursprungliga utseende rekommenderar vi en Dekton-skiva. Ett kompositmaterial som passar perfekt för utekök. Eftersom det är ett väldigt fläckbeständigt material och de flesta fläckar går att torka bort med en trasa.

Vad kan man ha för bänkskiva utomhus?

Bänkskiva: Dektons bänkskiva från Epoq är ett bra alternativ för arbetsbänkar till utekök. Detta material tål både vatten, frost och värme, samt är motståndskraftigt mot UV-strålning, så färgen håller sig fin. Andra alternativ är frostsäkert kakel, betong eller massivt trä.

Var köpa utekök?

Köp utekök från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. När solen är framme vill vi gärna spendera så mycket tid utomhus som möjligt, med ett utekök kan du till och med flytta matlagningen till terrassen! Vill du bygga ihop ett eget utekök eller hellre köpa ett färdigt utekök?

Kan man ha Kompositsten utomhus?

Kvartskomposit kan inte användas utomhus då den bleks av uv ljus.

Kan man ha bänkskiva i laminat utomhus?

Ett kompaktlaminat som är UV-skyddat fungerar alldeles utmärkt att ha utomhus.

Vilket bruk till bänkskiva?

Gjut bänkskivan Blanda Bemix Standard enligt anvisningarna på förpackningen och fördela betongen jämnt i formen. Att vi rekommenderar just denna produkt för gjutning av bänkskivor beror på att det är en stark och expanderande betong som gör att risken för sprickor och luftblåsor minskar.