:

Vad sprutar skunken?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad sprutar skunken?
 2. Hur ser skunken ut?
 3. Vilka djur finns inte i Sverige?
 4. Hur stor är en skunk?
 5. Får man ha en skunk som husdjur?
 6. Vart finns det skunkar?
 7. Finns det vilda tvättbjörnar i Sverige?
 8. Vilket är det vanligaste vilda djuret i Sverige?
 9. Vilka djur finns inte längre?
 10. Vilket djur finns det mest av i Sverige?
 11. Kan man ha en skunk som husdjur i Sverige?

Vad sprutar skunken?

När skunken känner sig hotad klämmer den ihop körtlarna och sprutar ut vätskan som däckar angriparen. Mindre känt är att skunken också är ett husdjur. – De är omtyckta för att de är lugna och fridsamma.

Hur ser skunken ut?

Strimmig skunk har en yvig svans. I överkäken förekommer på varje sida tre framtänder, en hörntand, tre premolarer och en molar. Djuret har ytterligare en molar på varje sida i underkäken. I storlek kan den jämföras med en huskatt.

Vilka djur finns inte i Sverige?

5 djur som inte finns längre – på grund av människan

 • Kvaggan.
 • Pungvargen.
 • Dronten.
 • Den västindiska munksälen.
 • Den kaspiska tigern.

Hur stor är en skunk?

Det finns flera arter skunkar och dom hör hemma i Amerika. Skunken är svart-vit tecknad och ungefär av en vanlig katts storlek.

Får man ha en skunk som husdjur?

Det är inte tillåtet att ha apor, rovdjur eller rovfåglar som sällskapsdjur. Du får heller inte ha korsningar mellan tamkatt och vilda kattdjur eller mellan tamhund och vilda hunddjur. Djuren måste vara födda och uppfödda i fångenskap för att hållas som sällskapsdjur. Du får inte ha djur som fångats i det vilda.

Vart finns det skunkar?

Skunkar eller stinkdjur (Mephitidae) är en familj i däggdjursordningen rovdjur med 12 arter som lever främst i Nord- och Sydamerika. Efter nyare genetiska undersökningar anses även släktet stinkgrävlingar (Mydaus) som förekommer i sydöstra Asien tillhöra skunkar.

Finns det vilda tvättbjörnar i Sverige?

Tvättbjörn är inte etablerad i Sverige men upptäcks då och då i landet. Den kan förekomma i djurparker. Tvättbjörnen är listad på EU:s förteckning över invasiva främmande arter, vilket innebär att den är förbjuden att ha, importera, sälja, odla, transportera, använda, byta och sätta ut i naturen.

Vilket är det vanligaste vilda djuret i Sverige?

Åkersork, är tillsammans med vanlig näbbmus och skogssork, Sveriges vanligaste däggdjur. Fladdermöss inom familjen läderlappar, är den artrikaste däggdjursgruppen i Sverige.

Vilka djur finns inte längre?

5 djur som inte finns längre – på grund av människan

 1. Kvaggan. Kvaggan liknade zebran, men hade en annan färgteckning, och levde i Sydafrika och länderna runt omkring. ...
 2. Pungvargen. ...
 3. Dronten. ...
 4. Den västindiska munksälen. ...
 5. Den kaspiska tigern.

Vilket djur finns det mest av i Sverige?

Europas största kattdjur. Det skygga lodjuret har vid flera tillfällen röstats fram som svenska folkets mest populära djur.

Kan man ha en skunk som husdjur i Sverige?

Skyddade arter Arter som lever vilt i andra EU-länder får man i många fall inte heller hålla som sällskapsdjur i Sverige. Är du intresserad av att hålla arter som är hotande gäller hårda regler enligt den så kallade CITES-konventionen, som reglerar handeln med hotade arter.