:

Under vilken tid var antiken?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Under vilken tid var antiken?
  2. Hur var OS under antiken?
  3. Hur såg OS ut under antiken?
  4. Vad representerar de fem olympiska ringarna?
  5. Var tänds olympiska elden?
  6. Är det äkta guld i OS medaljerna?
  7. Vad hände med den minoiska kulturen?
  8. Vilka källor finns det till vår kunskap om den minoiska kulturen?

Under vilken tid var antiken?

Antiken – Tidsperiod kring Medelhavsområdet som enligt modern historisk indelning rör sig mellan ca 700-talet f.v.t. och 476 e.v.t. (Det Västromerska rikets fall) och fokuserar på de grekiska och romerska civilisationerna och högkulturerna.

Hur var OS under antiken?

Från början var de antika olympiska tävlingarna under en dag för att sedan utökas till tre dagar och ännu senare till fem dagars tävlingar. Deltagarna tävlade bland annat i löpning, brottning, boxning, pankration (en blandning mellan boxning och brottning), femkamp, kappridning och körning med två- och fyrspann.

Hur såg OS ut under antiken?

De antika olympiska spelen hölls utan avbrott i ca 1200 år. De anordnades från 776 f.Kr till 390 e.Kr. Segrarna fick en olivkrans i pris. Den idrottsman som fuskade under en tävling förnedrades på så sätt att man lät uppföra en ”fuskarstaty” av honom.

Vad representerar de fem olympiska ringarna?

De fem ringarna som flätats samman (i blått, gult, svart, grönt och rött) på vit botten. De representerar de fem världsdelarna som vunnits till den olympiska rörelsen. De färger som finns i flaggan representerar alla de färger som finns i de anslutna olympiska ländernas flaggor...

Var tänds olympiska elden?

Var tänds elden? Den olympiska elden tänds i Olympia, i närheten av templet Hera, platsen där antikens olympiska spel genomfördes.

Är det äkta guld i OS medaljerna?

Enligt reglerna från IOK måste en olympisk medalj vara minst tre millimeter tjock och ha en diameter på minst 6 cm. Att guldmedaljen är av guld är däremot ingen självklarhet. Enligt IOK ska guldmedaljen som minst innehålla 92,5 procent silver belagd med minst sex gram guld.

Vad hände med den minoiska kulturen?

De andra minoiska palatsen förblir övergivna. Hela det egeiska området med det mykenska Grekland föll omkring 1100 f.Kr. ner i en mörk tid tills det klassiska Grekland uppstod 300 år senare.

Vilka källor finns det till vår kunskap om den minoiska kulturen?

Den minoiska kulturen känner vi framför allt genom en handfull stora palatsanläggningar. Det första palatset hittades kring sekelskiftet 1900 av en engelsk arkeolog. Det var Knossos på nordöstra Kreta. Upptäckten kom som en överraskning.