:

Vilket berömt fynd gjordes 1922 i Konungarnas dal?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vilket berömt fynd gjordes 1922 i Konungarnas dal?
  2. Var kung i Egypten?
  3. Vem var Faraos far?
  4. Vem var farao vars grav hittades nästan Oplundrad 1922?
  5. Var hittades Tutankhamun?
  6. Hur såg Tutankhamun ut?

Vilket berömt fynd gjordes 1922 i Konungarnas dal?

Tutankhamuns historia fascinerar än idag. Hans mystiska, för tidiga död och unika arv har skapat en legend. I mer 3 000 år låg han okänd och oupptäckt i Konungarnas dal, tills Howard Carter hittade hans grav. Tutankhamun blev en superkändis efter en sensationell arkeologisk upptäckt 4 november 1922.

Var kung i Egypten?

Egypten styrdes av en kung, som kallades för farao. Farao ansågs vara son till solguden Ra. Därför ansågs farao vara gudomlig. Solguden Ra beskyddade farao, medan farao i sin tur beskyddade det egyptiska folket.

Vem var Faraos far?

Farao uppfattades som son till Horus och gudarnas företrädare på jorden. Den flera tusen år långa regeringsperioden uppdelas av moderna forskare i "riken" och "mellantider" samt i dynastier efter den antika historikern Manethos förebild.

Vem var farao vars grav hittades nästan Oplundrad 1922?

Upptäckten av Tutankhamons gravkammare anses vara ett av 1900-talets viktigaste arkeologiska fynd.

Var hittades Tutankhamun?

Den största orsaken till att Tutankhamon är så välkänd är att hans grav, KV62, är så väl bevarad. KV62 upptäcktes i Konungarnas dal nära Luxor cirka 500 kilometer söder om Kairo den 4 november 1922 av den brittiske arkeologen Howard Carter.

Hur såg Tutankhamun ut?

En något överviktig 19-åring med ovanligt avlång skalle, runda kinder, markerade läppar och det familjetypiska överbettet. Efter nästan 3 300 år som mumie har tre olika forskarlag kommit fram till att det var så Tutankhamun, den mest mytomspunne av faraonerna, såg ut.