:

Hur länge ska massivt trägolv ligga inne?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska massivt trägolv ligga inne?
  2. Är det svårt att lägga massivt trägolv?
  3. Hur lång tid tar det att lägga plankgolv?
  4. Kan man måla direkt på plywood?
  5. Är Konstruktionsplywood vattenfast?
  6. Måste man ha Lumppapp?
  7. Hur lägger man Grålumppapp?
  8. Kan man lägga trägolv på trägolv?

Hur länge ska massivt trägolv ligga inne?

Temperaturen i rummet där golvet skall läggas bör vara ca 20˚C och med en relativ luftfuktighet på ca 40-60%. Det är viktigt att golvbrädorna acklimatiseras i det rum där det skall läggas tills att golvet har samma temperatur som i rummet dock minst i 24 timmar.

Är det svårt att lägga massivt trägolv?

Det är inte svårt att lägga ett golv men kräver visst handlag. Vi rekommenderar alltid att skruva fast ett massivt trägolv med golvträskruv.

Hur lång tid tar det att lägga plankgolv?

För ett hantverksföretag så tar det några timmar upp till en dag. Men allt beror på hur stort rummet som golvet ska läggas i är. Om det är ett enkelt klickgolv som ska läggas i ett normalstort rum och det inte är så mycket förberedelser så kan man absolut lägga ett golv på några timmar upp till en dag helt själv.

Kan man måla direkt på plywood?

Plywood är av naturligt trä och innehåller likt alla ytor av trä de naturligt förekommande missfärgande ämnen som i trä finns. Vi rekommenderar därför att ytan grundmålas två varv med Isolerfärg. Därefter kan ytan målas med någon av våra väggfärger för inomhus i önskad glans och kulör.

Är Konstruktionsplywood vattenfast?

Används till olika typer av snickerier i båtar. Har extra hög kvalitet och är absolut vattenfast.

Måste man ha Lumppapp?

Lumppappen ger en något hårdare känsla men behåller sin tjocklek med tiden. Underlagsfoam ger en något mjukare känsla men kan skapa springor mellan golvsockel och golv då den kompakteras mer än lumppapp. Om underlaget är sviktande, exempelvis linoleum, bör lumppapp alltid användas.

Hur lägger man Grålumppapp?

Ska läggas kant i kant och alltid ovanför ångspärren vid golvvärme. Grålumppapp kan även användas för att utjämna mindre svackor i undergolvet (max tre skikt vid golvvärme). Används tillsammans med ångspärr när så behövs.

Kan man lägga trägolv på trägolv?

Ska golvet läggas på befintligt golv av trä eller spånskivor bör en grålumppapp, eller skumplastfolie avsedd för golvläggning, läggas som mellanskikt. Går det att skruva eller spika golvet är detta att föredra.