:

När behövs inte växtbelysning längre?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. När behövs inte växtbelysning längre?
  2. Vad kan man göra om man vill skynda på att frukt ska mogna?
  3. Hur lång tid tar det för lejongap att gro?
  4. Hur få frukt att mogna?
  5. Kan en växt få för mycket ljus?

När behövs inte växtbelysning längre?

När behövs växtbelysning? Naturligt dagsljus är alltid att föredra, både för sådd och för redan fullvuxna plantor. Under perioden oktober till mars, något längre om du bor norröver, är dagsljuset inte tillräckligt starkt eller framme tillräckligt länge.

Vad kan man göra om man vill skynda på att frukt ska mogna?

Frukten mognar under några dagar i rumstemperatur och processen skyndas på om man lägger den i en pappers- eller plastpåse tillsammans med äpple, päron eller banan.

Hur lång tid tar det för lejongap att gro?

Lejongapen trivs bra i 15 grader. Svalt och mycket ljus ger knubbiga plantor. Varmt och för lite ljus ger rangliga plantor. Efter 4- 5 veckor börjar det bli lite studs i plantorna, de ser då inte längre så sköra ut.

Hur få frukt att mogna?

Tricket med att äpplen och päron att mogna är att lägga de omogna frukterna i en påse tillsammans med mogna äpplen. Då kommer de mogna äpplena snabba upp mognadsprocessen hos de omogna frukterna genom att de mogna frukterna avger gasen etylen. Etylen är en kraftig gas som accelererar mognadsprocessen hos frukt.

Kan en växt få för mycket ljus?

Får växterna för mycket ljus uppstår det skador av olika slag. Allt för starkt solljus kan ge brännskador eftersom bladytan värms upp för mycket. Ute i naturen är luften i rörelse och bladen kyls då av men bakom ett fönster är luften mer stillastående och bladen blir fortare brända.