:

Hur länge är man kvar i misstankeregistret?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge är man kvar i misstankeregistret?
  2. Hur får man diarienummer polisen?
  3. Vad är misstänkt register?
  4. När får man besked om polisanmälan?
  5. Kan man ta reda på vem som anmält?
  6. Var kan man se om en person är dömd?
  7. Vilka brott syns i brottsregistret?

Hur länge är man kvar i misstankeregistret?

I registret finns personuppgifter om den som är skäligen misstänkt för brott eller har begärts överlämnad eller utlämnad för brott. Enligt lagen om misstankeregister ska uppgifter tas bort bland annat om en förundersökning har avslutats utan att åtal väckts med anledning av misstanken eller om åtalet lagts ned.

Hur får man diarienummer polisen?

Ring 114 14 och uppge diarienumret som du hittar längst upp till höger på din anmälan.

Vad är misstänkt register?

Belastningsregistret och misstankeregistret innehåller uppgifter om du är skäligen misstänkt eller har fått påföljder för brott. Du begär utdrag ur belastningsregistret om du till exempel ska arbeta med barn inom skola, förskola eller LSS-verksamhet.

När får man besked om polisanmälan?

Du som har en digital brevlåda får din kopia på polisanmälan skickad dit (tidigast efter 48 timmar). Har du inte en digital brevlåda skickas kopian till din folkbokföringsadress (tar normalt 10 arbetsdagar).

Kan man ta reda på vem som anmält?

De får veta vem som har polisanmält dem när de ska förhöras. Du kan be att få veta när polisen kommer att berätta det. Föräldrar eller vårdnadshavare om du som anmäler är under 18 år. Men de ska inte få veta att det är du som har anmält om det finns risk att de skadar dig om de får veta.

Var kan man se om en person är dömd?

OFFENTLIGA HANDLINGAR ONLINE Lexbase är en webbtjänst som på ett och samma ställe tillgängliggör rättslig information från samtliga svenska domstolar och en rad andra myndigheter.

Vilka brott syns i brottsregistret?

De brott som syns i ett begränsat utdrag ur belastningsregistret är samtliga sexualbrott och barnpornografibrott samt även uppgifter om mord, dråp, grov misshandel, människorov, människohandel, grovt rån och olaga tvång.