:

Kan man odla potatis i växthus?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man odla potatis i växthus?
  2. Måste man vattna potatis?
  3. Hur mycket ska man vattna potatis i hink?
  4. Hur ofta ska man vattna potatis?
  5. När ska man börja vattna potatis?
  6. När är potatisplantor klara?

Kan man odla potatis i växthus?

Odla ALDRIG: Potatis i växthus. Visst kan det kännas lockande att odla potatis innan det är tillräckligt varmt för att plantera ut tomater, men eftersom potatisbladmögelsporer också kan infektera tomatplantor gör du bäst i att hålla potatisen långt från samma jord som tomaterna.

Måste man vattna potatis?

Odling. När du väl har satt ner sättpotatisen i jorden gäller att vattna ofta, speciellt viktigt vid torka. God vattentillgång ger fler och större potatisar samt minskar risken för skorv.

Hur mycket ska man vattna potatis i hink?

Skötsel av potatis i hink och kruka Vattna regelbundet när skotten börjar visa sig. Jorden ska genomvattnas men inte stå sur innan nästa gång. När blasten blivit ungefär 10 centimeter hög är det dags för kupning.

Hur ofta ska man vattna potatis?

Potatis ska inte ha för mycket näring men du ska inte heller låta den torka ut. Vattna ordentligt, cirka 2–3 gånger i veckan vid torrt väder.

När ska man börja vattna potatis?

Vattna och gödla Vattna direkt efter att du har satt ner potatisen, och gödsla med lite välbrunnen naturgödsel.

När är potatisplantor klara?

Se därför till att plantorna får minst 30 mm vatten i veckan. Se också till att vattna extra mycket när plantan får små blommor. Det är svårt att säga när potatisen är stor nog att skördas. En tumregel är att potatisen är klar när den blommar, men det kan variera från sort till sort.