:

Får pappan vara med på BB?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Får pappan vara med på BB?
  2. Hur ser en förlossning ut?
  3. Hur länge måste man stanna på BB efter kejsarsnitt?
  4. Vad kostar en natt på BB?
  5. Får man blöjor på förlossningen?
  6. Får partner vara med vid igångsättning?
  7. Får anhörig vara med på BB?
  8. Vad kan man jämföra med att föda barn?

Får pappan vara med på BB?

Får min partner/medföljare följa med in på förlossningen direkt när vi kommer in? – Ja, om dina värkar har kommit igång och ni ska stanna kvar på förlossningsavdelningen. Om förlossningen inte riktigt har startat kan det vara så att du åker hem igen i väntan på att värkarna ska bli mer etablerade.

Hur ser en förlossning ut?

En del förlossningar startar med att fosterhinnorna brister så att det rinner fostervatten ur slidan. I början brukar värkarna kännas ungefär som mensvärk. De brukar vara oregelbundna, alltså att det är olika lång tid mellan dem. Ibland blir det längre paus mellan värkarna.

Hur länge måste man stanna på BB efter kejsarsnitt?

Efter ett kejsarsnitt är det vanligt att stanna ett till tre dygn på BB, en del stannar längre. Du blir undersökt så att operationssåret ser bra ut och att livmodern drar ihop sig som den ska. Efter operationen kommer du att ha smärtor från operationssåret, som börjar avta successivt efter ett till två dygn.

Vad kostar en natt på BB?

BB Stockholm råder förbud mot att filma eller fotografera personal och andra på våra avdelningar utan samtycke. Mamma betalar 100 kr per dygn från inskrivning till hemgång. Partner/medföljare betalar 100 kronor per dygn från ankomst. När barnet sedan är fött betalar partner/medföljare 700 kronor per dygn.

Får man blöjor på förlossningen?

Liberos blöjor brukar finnas på BB men det är bra att packa ned blöjor för hemfärden. Parfymfria våtservetter som Libero wet wipes. En oparfymerad babyolja för att lättare bort det kletiga, första barnbecket.

Får partner vara med vid igångsättning?

Du som föder kan ha med dig två närstående under förlossningen om de är friska. Efter förlossningen får din partner eller en annan närstående följa med till BB-avdelningen. Det måste vara en av personerna som har varit med under förlossningen.

Får anhörig vara med på BB?

Det ska vara samma anhörig som är med hela tiden och denna ska vara symtomfri. Symtomfri partner/annan anhörig får vara med vid förlossning, kejsarsnitt och på BB.

Vad kan man jämföra med att föda barn?

I början av förlossningen kan smärtan likna kraftig mensvärk. Det gör ont i nedre delen av ryggen. Det kan också stråla ner i benen och i nedre delen av magen. Senare under förlossningen blir smärtan mer intensiv.