:

Finns det tysta AC?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Finns det tysta AC?
  2. Vad är 12000 BTU?
  3. Vilken portabel AC är tystast?
  4. Hur mycket låter en AC?
  5. Vad betyder 5000 BTU?
  6. Hur mycket BTU?
  7. Kan man få ont i nacken av AC?
  8. Kan man få ont i halsen av en fläkt?

Finns det tysta AC?

Whirlpool PACW212CO är en AC som kan hjälpa till att kyla ner hemmet vid behov. Modellen är dessutom tystgående tack vare Silent Mode-inställningen. Detta läge använder en lägre fläkthastighet och håller därför en ljudnivå på max 48 dB. Den maximala ljudnivån hos den här AC:n är dessutom inte högre än 52 dB.

Vad är 12000 BTU?

Kyleffekten anges i watt eller i btu (british therminal unit) där 1000 watt motsvarar 3410 btu. Detta mått skall inte förväxlas med elförbrukningen som också anges i watt.

Vilken portabel AC är tystast?

Woods Cortina Silent G är en portabel AC som bland annat har fått bäst i test i Aftonbladets stora test av luftkonditionering under 20. Enligt deras test så var denna luftkonditionering den mest tystgående modellen med en låg ljudnivå mellan 53 till 64 dB beroende på inställning.

Hur mycket låter en AC?

En fast installerad AC eller luft-luftvärmepump har ofta en lägsta ljudtrycksnivå på runt 20 dB.

Vad betyder 5000 BTU?

Btu (av British thermal unit) är en enhet för energi som står utanför SI. Btu definieras som den värmeenergi som krävs för att höja temperaturen på 1 pund (0,454 kg) vatten 1 grad Fahrenheit från 39 till 40° F (3,8 till 4,4° C). Vid effekt används Btu/h (Btu per timme).

Hur mycket BTU?

Kyleffekt anges oftast i kilowatt (kW) eller British therminal unit (BTU) och är ett mått på hur stor effekt AC:n har. Ju högre kylkapaciteten är, desto större utrymmen kan du kyla och tvärtom. Generellt beräknar man att det krävs 70 Watt per kvadratmeter man vill kyla.

Kan man få ont i nacken av AC?

De vanligaste anledningarna till nacksmärta är monotona rörelser/stillasittande arbetsställningar under en längre tid. Nedkylning av nacken på grund av att man har suttit i drag, exempelvis i en bil med luftkonditionering kan också orsaka värk i nacken.

Kan man få ont i halsen av en fläkt?

Täppt näsa och hög elräkning vid användning av fläkt? Många har säkert upplevt känslan av att vakna med både ont i halsen och rinnande näsa efter att ha sovit med luftkonditioneringen aktiverad.