:

Kan man söka asyl i flera länder?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man söka asyl i flera länder?
  2. Vad är Dublinkonventionen?
  3. Kan man söka asyl i Tyskland?
  4. Hur många ukrainare har Sverige tagit in?
  5. Hur många ukrainare har kommit till Tyskland?
  6. Hur går kriget mellan Ryssland och Ukraina?
  7. Hur är läget i Ukraina idag?

Kan man söka asyl i flera länder?

Du kan inte välja vilket land som prövar din asylansökan (Dublinförordningen) Reglerna i Dublinförordningen avgör vilket EU-land som ska pröva en asylansökan. När du ansöker om asyl i Sverige börjar Migrationsverket med att undersöka om det är Sverige eller något annat EU-land som ska ansvara för din asylansökan.

Vad är Dublinkonventionen?

Den grundläggande principen för Dublinförordningen är att en asylsökande som kommer till EU har rätt att få sin ansökan prövad – men bara i ett land. En asylsökande ska inte kunna få sin ansökan prövad i ett EU-land, få avslag i det landet och sedan försöka på nytt i en annan medlemsstat.

Kan man söka asyl i Tyskland?

Hur är det att vara asylsökande i Tyskland? Du som söker asyl i Tyskland har rätt till boende och ekonomiskt stöd. Det gäller även dig som har fått ett beslut om att skickas tillbaka till Sverige enligt Dublinförordningen.

Hur många ukrainare har Sverige tagit in?

Sedan Rysslands invasion av Ukraina den 24 februari har fler än 21 000 personer från Ukraina sökt skydd i Sverige. Migrationsverket har fattat över 9 000 beslut om uppehållstillstånd, varav närmare 1 800 under onsdagen.

Hur många ukrainare har kommit till Tyskland?

I samband med Rysslands invasion av Ukraina 2022 ökade antalet ukrainska krigsflyktingar kraftigt, och Tyskland blev ett av de största mottagarländerna i Europa. Den 4 maj hade 402 651 flyktingar kommit till Tyskland.

Hur går kriget mellan Ryssland och Ukraina?

I slutet av 2021 hade över 13 000 människor dödats i konflikten, däribland tusentals civila. I november 2021 började Ryssland samla stora trupper utmed den ukrainska gränsen. USA varnade för att en rysk invasion var förestående, men Ryssland förnekade.

Hur är läget i Ukraina idag?

Civila förbereds för evakuering med hjälp av ryska soldater enligt rysk statsmedia. Dödstalen rusar bland ukrainska soldaterna i Donbass enligt presidentrådgivaren David Arakhamia. Situationen i staden Sievjerodonetsk blir alltmer desperat. Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov.