:

Hur många timmar kan en båtmotor gå?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur många timmar kan en båtmotor gå?
  2. Vem tillverkar Tohatsu?
  3. Hur ska Trimplanen stå?
  4. Hur får man båten att plana ut?
  5. Hur mäter man akterspegeln?

Hur många timmar kan en båtmotor gå?

– Det varierar mellan olika drevtillverkare, säger Bengt. Om det finns information om hur många timmar motorn har gått är det bra. Vill det sig illa kan den ha gått 5 000 timmar och kan då vara använd som fiskebåt eller taxibåt, vilket kan säga en del om skicket och slitage på både motor och båt.

Vem tillverkar Tohatsu?

Fabriken som gör Tohatsu är Nissan som även tillverkar åt Yamaha, Mariner, Mercury, Selva m.m. Världens största utombordstillverkare.

Hur ska Trimplanen stå?

För att få en stabil gång och bibehålla en hög snittfart så ska du använda trimplanen för att få ner fören, det vill säga minska trimvinkeln på båten i långskeppsled. Det gör du genom att trycka ner båda trimplanen samtidigt.

Hur får man båten att plana ut?

Trimma ut motorn lite så fören börjar resa sig lite öka gasen till runt 20-22 knop där bör du ha din marchfart. Du kanske får trimma ut lite till för att ett bra gångläge. Farter mellan runt 10-15 knop går inte att köra en planande båt i. Dessa farter är bara en transport sträcka upp till planingsläge.

Hur mäter man akterspegeln?

Man mäter på från motorfästet (=akterspegelns ovankant) till antikavitationsplattan, dvs den "stora" horisontella plattan på motorns rigg. Denna platta ska ligga i linje med kölens lägsta punkt.