:

Hur lång tid tar det att lägga ett golv?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar det att lägga ett golv?
  2. Kan man Flytspackla själv?
  3. Vilket parkettgolv är Tåligast?
  4. Hur tjockt Flytspacklar man?
  5. Vilka golv är Tåligast?
  6. Vilket golv är hårdast?
  7. Vad kostar det att lägga massivt trägolv?

Hur lång tid tar det att lägga ett golv?

Om du ska lägga ett golv själv så får du räkna med att det tar längre tid än för en hantverkare. Om det är ett normalstort rum så får du räkna med att det kan ta upp till två dagar om du gör det själv. För ett hantverksföretag så tar det några timmar upp till en dag.

Kan man Flytspackla själv?

Till rum som är upp till 30 m² kan man blanda till spacklet och fördela det själv, medan rum som är större än så bör spacklas med hjälp av en betongpumpbil. Tjockleken på spackellagret beror lite på hur ojämnt ditt golv är i dagsläget. Mät med ett vattenpass för att se var golvet är ojämnt och hur mycket det skiljer.

Vilket parkettgolv är Tåligast?

Ju hårdare träslag desto tåligare parkettgolv Exempelvis är gran och tall mjuka träslag, medan björk, körsbär, ek och bok är mellanhårda och ask, lönn och merbau är hårda träslag.

Hur tjockt Flytspacklar man?

Det som brukar rekommenderas och som också är vanligast när man flytspacklar är en tjocklek på 4 mm. Därför bör lagret på det allra tunnaste stället på rummet inte överstiga detta.

Vilka golv är Tåligast?

Kökets golv bör vara ett av de tåligaste i hemmet och då är klinker ett utmärkt alternativ. Golvet blir då lätt att svabba rent och klarar av spill och vatten. Kom dock ihåg att det blir ett hårt underlag att stå på en längre tid. Hallgolvet bör likt köksgolvet tåla mycket.

Vilket golv är hårdast?

Hårdheten i trägolv mäts i Brinell. En 10 mm stålkula pressas mot träet med 100kg belastning varvid avtrycket sedan utvärderas mot en särskild formel. Ju högre värde ju hårdare golv. Bland träsorterna hör Merbau och Kanadensisk lönn till de hårdaste medan furu är mjukast.

Vad kostar det att lägga massivt trägolv?

Att lägga in ett massivt furugolv, slipa och behandla det kan du räkna kommer med en prislapp på kr/kvm.